Harvemmin tai voisi melkein sanoa koskaan ole tullut tehtyä ihan kotikäyttöön jotain leivän päälle laitettavaa soosia/tahnaa. Juhliin ja muihin tilaisuuksiin, ne ovat melkeinpä oma vakio tarjottava jossakin muodossa!
Aikaisemmin päivällä olin suunnitellut mahdollisia tulevia rapujuhlia ja niiden tarjottavia. Kaupassa pyöriessä ja miettiessä, että mitäs tänä iltana tuli nämä ajatukset takaisin mieleen ja alkoi tekemään mieli toast skagenia. Tällä kertaa se toteutettiin vain savustetulla lohella.
Lohi skagen
täysjyvä paahtoleipää
Lohi skagen
täysjyvä paahtoleipää
noin 250 g savustettua lohta
1 prk ranskankermaa
1 prk ruohosipulituorejuustoa
½ sitruunan mehu
persiljaa
tilliä
mustapippuria
Pilko persiljaa ja tilliä pienemmäksi.
Pieni lohta.
Lisää kaikki ainekset, paahtoleipää lukuun ottamatta, kippaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Paahda paahtoleipää ja leikkaa se vastakkaisista kulmista kolmion muotoisiksi paloiksi.
Lisää lohitahnaa leivän puoliskojen päälle.
Koristele tillillä ja puolikkailla sitruunan viipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti