perjantai 4. elokuuta 2017

Etanat

Jääkaapissa oli jo vähän aikaa odotellut käyttämistään yksi purkki etanoita. Yhtenä iltana purkki alkoi houkuttaa ja päätin niistä meille valmistaa iltapalaa. Yhdestä purkista tuli kolme 6 koloista pannua etanoita.
Etanat ovat (ainakin omaan makuun) erittäin iljettävän näköisiä, mutta ei kannata antaa sen häiritä syömistä!
Kylkeen vähän patonkia ja hyvää juotavaa, arjen luksusta!


Etanat

1 prk etanoita
nippu persiljaa
2 valkosipulinkynttä
voita
parmesaania
suolaa
mustapippuria
patonkia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Viipaloi persilja ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.
Sekoita ne pehmeän voin joukkoon.
Lisää seokseen parmesaanjuustoa ja mausteita haluttu määrä.
Pese etanoita hiukan vedellä ja laita ne talouspaperin päälle hetkeksi.
Asettele etanat etanapannujen koloihin ja jaa voiseos niiden päälle.
 Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Itse käytimme valmiiksi paistettua patonkia kaupasta.
Viipaloi patonki sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoa valmiiden etanoiden kanssa.

Etanat on ERITTÄIN kuumia uunista tullessaan, joten kannattaa varovasti lähteä syömään niitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti