Nämäkin alunperin suunnittelin Halloween illalliselle, mutta päätyivät pöytään vasta myöhemmin. Sitruuna piiras on sellainen mitä en ikinä valitsisi esimerkiksi kahvilassa, mutta välillä tulee itse kokeiltua ja aina tulee yllätettyä itsensä kuinka hyvää se onkaan ♡
Ohje on suurimmaksi osaksi napattu Kinuskikissa sivuilta, muutamalla pienellä omalla twistillä muutettuna.
Sitruuna-marenki piiras
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
170 g voita
1 keltuainen
2 rkl vettä
Täyte:
2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl lemon curdia
1 1/2 dl vettä
4 keltuaista
50 g voita
Marenki:
5 valkuaista
1 1/4 dl sokeria
Lisäksi:
Sitruunamelissaa tai minttua
sitruunan kuorta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita pohjan jauhot ja sokeri.
Nypi voi sekaan.
Sekoita keltuainen ja vesi joukkoon.
Voitele pienet piirakkavuuat ja painele taikina pohjille ja reunoille.
Paista pohjia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet vähän pintaan väriä.
Yhdistä kattilassa täytteen sokeri ja perunajauho.
Sekoita joukkoon vesi ja lemon curdi.
Lisää vielä keltuaiset ja voi.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa.
Levitä täyte hieman jäähtyneiden pohjien päälle.
Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Kun marenki on kovaa ja kiiltävää, se on valmista.
Laita marenki pursotin pussiin ja pursota pieniä kekoja piirasten päälle.
Paahda pintaa tohottimella.
Koristele mintun- tai sitruunamelissan lehdillä ja sitruunan kuorella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti