Meidän yksi Halloween jälkiruuista (piti) näyttää tältä. En edes muista mistä tähän sain idean, mutta tiesin heti että tämä tulee olemaan hyvää! Päärynän ja aurajuuston yhdistelmä on taivaallinen ja suklaa sopii mukaan täydellisesti! Vähän erilainen jälkiruoka, eikä pelkästään makeaa. Sopisi mielestäni myös hyvin tähän itsenäisyyspäivän pöytään. Itse istun tällä hetkellä kotona korituolissa yksin täysin hiljaisuudessa, kohta lähden äidin herkkujen ääreen katsomaan illan linnanjuhlia, juomaan glögiä ja kasaamaan palapelejä. Hyvää itsenäisyyspäivää♡
Suklaa fondant, aurajuusto ja päärynät
1 aurajuusto
4 päärynää
0,5 l punaista mehua tai punaviiniä
0,5 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
200 g tomusokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl appelsiinimehua tai likööriä
mintun lehtiä
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa.
Lisää voi-sokeri seokseen vehnäjauhot ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
Sekoita joukkoon myös sula suklaa ja viimeiseksi appelsiinimehu tai likööri.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Voitele muffinipellin kolot ja jaa taikina niihin.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kokeile sormella kypsyyttä.
Taikina saa jäädä sisältä löysäksi.
Anna fondanttien jäähtyä.
Kaada kattilaan mehu tai punaviini ja sokeri.
Lämmitä kiehuvaksi.
Kuori päärynät mutta jätä kanta paikoilleen.
Nosta päärynät mehu/punaviini-sokeri seokseen ja anna kiehua hiljalleen.
Keitä niin kauan, että päärynät hieman pehmenevät ja saavat väriä itseensä.
Anna jäähtyä liemessä.
Nosta suklaa fondantit tarjoilualustalle.
Ripottele aurajuustoa kaikkien päälle pieni keollinen.
Nosta jäähtyneet päärynät fondanttien keskelle.
Koristele mintun lehdillä.
Laita tarjoiluun pieni veitsi mukaan, jolla saa leikata päärynästä paloja samalla kun nostaa fondantin omalle lautaselleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti