maanantai 31. heinäkuuta 2017

Sosekeitto

Kasvissosekeiton löysin vasta pari vuotta sitten ja siitä onkin tullut yksi lemppareista, varsinkin pimenevinä ja viileinä päivinä. Nyt on monena päivänä sadellut ja yhtenä iltana mieleeni juolahti taas tämä ihanuus, joten sitä oli tehtävä. Yleensä olen tykännyt syödä sen raejuuston kanssa, mutta tällä kertaa koitin turkkilaista jogurttia jota maistoin ruohosipulilla, ja se melkeinpä vei voiton! Nam!
Sosekeittoon voi soseuttaa melkeinpä mitä vain omia lemppareita, itse tykkään laittaa suurimmaksi osaksi bataattia.


Sosekeitto

3 bataattia
6 porkkanaa
3 tomaattia
1 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskija sulatejuusto paprika
½ chili
(tarvittaessa vettä ohentamaan)

Päälle:
ruohosipulia
turkkilaista jogurttia
chian siemeniä

Kuori ja paloittele bataatit ja porkkanat.
Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja lisää bataatti- ja porkkanapalaset sinne.
Keitä palaset kypsäksi ja niin että ovat pehmeitä, helposti muussattavia.
Lisää keittämisen loppuvaiheilla pilkottu chili ja tomaatit myös sekaan.
Kun kaikki ovat pehmenneet, ota kattila liedeltä ja kaada vesi pois.
Muussaa kaikki sauvasekoittimella soseeksi.
Lisää joukkoon kerma ja Koskenlaskija.
Jos sose ei ole tarpeeksi kuumaa, että Koskenlaskija sulaisi joukkoon, laita kattilaa takaisin liedelle ja lämmitä niin, että juusto on sulanut.
Lisää valmiiseen keittoon vettä, jos jää liian paksuksi.

Laita turkkilaista jogurttia kulhoon ja leikkaa joukkoon ruohosipulia.
Halutessaan joukkoon voisi myös sopia esimerkiksi sitruunan mehua tai sitruunapippuria.
Ota keittoa kulhoon ja nosta lusikalla jogurttia keiton keskelle keko. Pyöräytä esimerkiksi lusikan toisella päällä jogurttia keiton päällä.
Lisää päälle vielä chian siemeniä ja pari oksaa ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti