tiistai 10. heinäkuuta 2018

Paella

Paellaa olen jo pitkän aikaa halunnut kokeilla ja nyt päätin remontti hässäkästä huolimatta lähteä kokeilemaan. Ja siitähän tuli todella hyvää! Jostain luin, että risotto riisiä ei kannattaisi paellassa käyttää mutta siitäkin huolimatta halusin sitä tähän, koska olen suuri risotto riisin fani. Näiden omien valitsemieni raaka-aineiden lisäksi voi sekaan valita mitä haluaa esimerkiksi katkarapuja, rapuja, simpukkaa, hernettä, chiliä, chorizo makkaraa (mitä meidänkin piti, mutta meidän kylän kaupoista sitä ei löytynyt).. Pinnalle meidän paella sai myös vähän parmesan juustoa, mikä ei joidenkin mukaan kuulu myöskään paellaan, mutta tämä olikin meidän näköinen.
 

Paella

öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1 dl tomaattisosetta
1 dl valkoviiniä
1 l vettä
kanafondi
1 kg broilerin rintafilettä
1 paprika
pepperonia
maissia
persiljaa
jalapenoa
parmesaania

Lämmitä pieni tilkka öljyä kuumalla pannulla.
Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi ja kuullota niitä pieni hetki öljyssä.
Lisää riisit joukkoon ja sekoittele niin kauan, että riisit ovat läpikuultavia.
Sekoita joukkoon tomaattisose ja sen jälkeen valkoviini.
Keitä hetken aikaan ja lämmitä toisessa kattilassa vesi johon lisää kanafondi.
Lisää kanafondia riisin joukkoon pienissä määrin, niin kauan että riisi on suht koht kypsää. 
Kypsennä broilerin rintafileet pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa paloiksi.
Leikkaa paprika sopivan kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna tilkka öljyä paella pannussa ja lisää siihen broilerin ja paprikan palat.
Leikkaa myön pepperonipötköstä sopivan kokoisia paloja, jotka lisäät paella pannuun.
Lisää lopuksi maissi ja paista seosta hetken aikaa.
Lisää joukkoon riisi ja sekoita tasaiseksi.
Hauduta vielä kannen alla noin 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon vielä lopuksi persilja ja jalapenoja.
Raasta pinnalle parmesan juustoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti