tiistai 11. syyskuuta 2018

Omenapiirakka-juustokakku

Olen tämän reseptin alun perin löytänyt siskoni tuotoksista ja tehnyt tätä joskus monta vuotta sitten. Nyt meidän pihaa koristaa kaksi omenapuuta ja niitä miettiessäni, tämä kakku pomppasi mieleeni. Tytöt oli sopivasti tulossa kahville ja katsastamaan meidän aikaansaannoksia kodin remonteissa, joten tätä heille kahvipöytään tarjottavaksi! Valutin päälle vielä valmis kinuskikastiketta, mutta sanoisin että omatekemä kastike olisi tarkoitukseen parempi jos sen vielä tekisi vähän paksummaksi ettei se valuisi kaikki omenien välistä kakun pintaan. Laitoin kinuskikastikkeen vielä tarjolle kakun kanssa, jotta vieraat saivat itse kaataa sitä lisää niin halutessaan!


Omenapiirakka-juustokakku

Omenapiirakka:
100 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa
2 omenaa
1 prk vaniljarahkaa
kanelia
2 rkl fariinisokeria

Juustokakku:
1 prk Flora Vanillaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruuna
5 liivatetta

Päälle:
5 pilkottua omenaa
kinuskikastiketta
 
Vatkaa omenapiirakan voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vehnäjauhot, suola ja kananmuna sekaan.
Sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pallo ja laita se kelmun sisään ja jääkaappiin hetkeksi.
Kuori ja pilko piirakan omenat pieneksi lohkoksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota taikina jääkaapista ja painele se 24cm irtopohjavuuan pohjalle ja puoleen väliin reunoja.
Levitä pohjan päälle vaniljarahka ja omenaviipaleet.
Lisää vielä päälle kanelia ja fariinisokeria.
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Anna piirakan jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Purista sitruunamehua mukiin tuoreesta sitruunasta ja kuumenna mikrossa.
Liota pehmenneet liivatteet kuumaan sitruunamehuun.
Kaada ohuena nauhana liivateseos täytteen sekaan ja sekoita hyvin.
Levitä täyte jäähtyneen omenapiirakan päälle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.

Kuori ja pilko loput omenat paloiksi ja nosta ne keoksi hyytyneen kakun päälle.
Valuta valmista tai itse tekemää kinuskikastiketta vielä omenapalojen päälle.
Koristele syötävillä kukilla ja nosta tarjolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti