lauantai 15. syyskuuta 2018

Sitruuna-marenkileivos

Seuraan Tomi Björkkiä Instagramissa ja hänen tilillään tuli vastaan kuva jossa oli leivos minkä päällä marenki. Olen miettinyt mihin voisin hyötykäyttää omaa tohotintani ja tähän se olisi oiva! Sitruunatäytteen tekaisin aineksista mitä kotoa löytyi. Ohjeesta tuli yksi muffinipellillinen leivoksia eli siis 12 kappaletta.
Ja PS. äiti joka kaipailit reseptiä (leivosten testaaja) tässä se tulisi, saat lainata tohotintani jos näitä päädyt tekemään! ♥️
 

Sitruuna-marenkileivos

Pohja:
 100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
1 prk Flora Vanilla
1 kananmuna
1 dl tomusokeria
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
1 dl vettä

Voitele muffinipellin kolot ja leikkaa niihin kaksi suiroa per kolo leivinpaperista ja asettele ne koloihin ristikkäin.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaahdota pohjan voi ja sokeri ja lisää joukkoon kananmuna.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen voi-sokeri-muna vaahtoon.
Painele taikina muffinipellin koloihin pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset sekaisin.
Nostele täyte pohjien päälle.
Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohjat näyttävät kauniin ruskealta ja kypsiltä. 
Anna leivosten jäähtyä.

Kiehauta marengin sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kaada sokerivesi ohuena nauhana vaahdon joukkoon kokoajan vatkaten.
Vatkaa niin kauan, että seoksesta tulee huoneenlämpöistä ja pysyy taas muodossaan.
Nosta seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden leivosten päälle.
Ruskista tohottimella marenkien pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti