Tämä ruoka sai alkunsa hieman puoli vahingossa. Teimme silloin vielä remonttia kotona ja keittiössä meillä oli pelkkä hella jäljellä. Olimme tehneet ruuaksi spaghettia ja jauhelihakastiketta, mutta seuraavana päivänä kun ei ollut mikroa täytyi keksiä jokin muu lämmitys tapa. Niinpä siis pannulle ja sekaan heitettiin vielä kirsikkatomaatteja ja jalapenoja. Nyt noin puoli vuotta myöhemmin ruoka kummitteli mieleen ja sitä täytyi saada uudestaan. Lisä ripaus vielä fetasta ja basilikasta, avot! ♥️
Uudella twistillä spagetti bolognese
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
noin 5 dl vettä
tacomauste
pippuri
250 g spagettia
1 rs kirsikkatomaatteja
jalapenoja
1 basilika
1 fetakuutio
Lämmitä paistinpannu liedellä kuumaksi.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi.
Lisää sipuli jauhelihan kanssa pannulle ja paista niin, että jauheliha kypsyy.
Lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki miedolla lämmöllä.
Sekoita joukkoon vettä 1dl kerrallaan ja anna aina hetki kiehua, niin kauan että kastike on mielestäsi sopivan paksua.
Mausta mieleisilläsi mausteilla.
Keitä spagetti kypsäksi kattilassa ja lisää sen joukkoon valmis kastike.
Nosta annos takaisin paistinpannulle ja lämmitä vähän aikaa.
Lisää joukkoon halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Loppuvaiheessa lisää joukkoon vielä haluttu määrä jalapenoja.
Kun annos on valmis ripottele päälle fetaa ja basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti