Kakkurintamalla minulta pyydettiin aika nopeallakin aikataululla kakkua, joka vietäisiin töihin viimeisenä päivänä. Lupauduin tähän kuitenkin koska haluttu kakku kuulosti niin kiinnostavalta tehdä ja sain monen asian suhteen vapaat kädet. Ainoa toive kakkuun oli, että se olisi värikäs. Löysin netistä suuntaa antavan kuvan, jota lähdin innoissani toteuttamaan ♥️
Värikäs läksiäiskakku
Kakkupohja:
8 kananmunaa
70 % munien painosta jauhoja (joista 2dl kaakaojauhoja ja loput 70 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
70 % munien painosta sokeria
Täyte molempiin väleihin:
4 dl kuohukermaa
400 g persikkaa
150 g vaniljarahkaa
½ prk lemon curdia
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
Päälle:
noin 4 dl tomusokeria
125 g voita
vaniljasokeri
vettä
2 pkt valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
sininen ja pinkki pastaväri
nonparelleja
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 24 kokoinen irtopohjavuoka.
Voitele ja korppujauhota 24 kokoinen irtopohjavuoka.
Riko kananmunat kulhoon ja punnitse mitä ne painaa.
Punnitse kananmunien painosta 70% sokeria ja yhdistä ne kananmunien kanssa.
Vatkaa kovaksi vaahdoksi niin, että vaahdon pintaan jää hetkeksi tekemäsi kuvio.
Mittaa toiseen kulhoon 2dl kaakaojauhoja ja punnitse mitä ne painaa. Miinusta paino siitä mitä aiemmin punnitsit kananmunien painosta 70% ja jaa se vehnäjauhoihin 70% ja perunajauhoihin 30%. Sekoita nämä kaikki yhteen kulhossa ja mittaa joukkoon leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos muna-sokeri vaahtoon pienissä erissä ja sekoittele varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Leikkaa hiukan viilennyt pohja kolmeen kerrokseen ja kelmuta samainen pesty irtopohjavuoka, mitä pohjan teossa käytettiin, niin että kelmua tulee reilusti reunojen yli. Reunoilla voi käyttää myös reunakalvoa tai taittaa leivinpaperia, jos kakusta tulee korkeampi. Näin täyte ei valu yli, kakun reunoista tulee tasaisemmat ja täytettä tulee saman verran molempiin väleihin. Laita vuuan pohjalle yksi kolmesta kerroksesta, joista tulee kakkujen päällimmäinen. Kostuta pohjaa esimerkiksi maidolla.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Soseuta persikat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja lemon curd.
Lisää myös jäähtynyt valkosuklaa joukkoon varovasti sekoittamalla.
Sekoita seos kermavaahdon joukkoon tasaiseksi täytteeksi.
Lämmitä pieni tilkka vettä mikrossa ja lisää liivatteet kuumaan veteen niin, että ne sulavat tasaiseksi nesteeksi.
Valuta ohuena nauhana liivate täytteen joukkoon koko aika sekoittaen.
Nosta puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle vuokaan.
Nosta keskimmäinen pohjan kerros täytteen päälle, kostuta ja nosta loput täytteestä.
Laita vielä viimeinen pohjan kerros päällimmäiseksi, kostuta, peittele kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Sulata toinen päälisen valkosuklaa levyistä mikrossa tai vesihauteessa.
Levitä sula suklaa esimerkiksi vuokaan leivinpaperin päälle.
Koristele suklaa erilaisin menetelmin, itse käytin sinistä ja punaista elintarviketta josta tein pintaan hammastikkua apuna käyttäen kuviota ja toisiin ripottelin nonparelleja.
Nosta jääkaappiin hyytymään.
Pehmennä ensin päälisen voi sähkövatkaimella sekoittaen ja sekoita joukkoon samalla vaniljasokeria.
Lisää sitten vähin määrin joukkoon tomusokeria koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi pieni määrä vettä ja sekoita vielä vähän aikaa.
Sekoita joukkoon vielä sinistä elintarvikeväriä sen verran, että saat halutun väristä massaa.
Levitä päälinen hyytyneen kakun pintaan päälle ja reunoille, voit käyttää apuna palettiveistä jota kannattaa kuumentaa kuuman veden alla.
Nosta päällystetty kakku jääkaappiin.
Lisää toinen valkosuklaa levy palasina kuohukerman kanssa kattilaan.
Lämmitä niin, että valkosuklaa sulaa kerman joukkoon.
Sekoita joukkoon vielä pinkki elintarvikeväri niin, että saat siitä sopivan väristä.
Nosta kakku jääkaapista ja kaada suklaa ganache kakun päälle niin, että se hiukan valuu reunoilta. Nosta tämän jälkeen heti takaisin jääkaappiin.
Nosta koristeltu valkosuklaa jääkaapista ja paloittele se esimerkiksi kolmion muotoisiksi paloiksi. Asettele suklaakolmioita kakun pintaan.
Painele nonparelleja kakun alaosaan ja ripottele vielä pintaan.
Nosta tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti