perjantai 13. syyskuuta 2019

Lettukakku

 Voi sanoa että kesä on jo mennyt ja ihana syksy on alkanut. Tämä kakku mielletään aika helposti kesän kakuksi, niin teen minäkin ja meillä tätä kesällä nautiskeltiinkin. Mutta miksei voisi tehdä syksylläkin? Hyvin mielestäni! Niinpä tässä ohje siihen, jos ei muuten niin laittakaa korjuun ensi vuoden kesälle kun saa taas tuoreita mansikoita ♡


Lettukakku

Lettutaikina:
6 dl maitoa
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa 
3 dl vehnäjauhoja 
2 rkl sulaa voita
voita paistamiseen

Väliin:
1 prk vanilla kermavaahtoa
1 prk maustamaton tuorejuusto
tuoreita mansikoita
(mansikkahilloa) 
koristeeksi syötäviä kukkasia

Sekoita lettutaikinan kaikki ainekset sekaisin ja anna seistä noin 15-30 minuuttia.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja sulata siinä nokare voita. 
Paista letut valmiiksi ja lisää aina lettujen välissä pannulle voita jos tarve vaatii. 
Anna jäähtyä. 

Vispaa vanilla kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. 
Laita yksi lettu alimmaiseksi ja lisää muutama lusikallinen kermavaahtoa ja muutama viipaloitu mansikka. 
Jatka pinoamista niin kauan kun lettuja riittää tai kunnes on tarpeeksi korkea kakku. 
Halutessasi voit lisätä väliin myös kermavaahdon alle hiukan mansikkahilloa. 
Koristele syötävillä kukilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti