Meillä vietittiin sukulaisten kanssa maalaustalkoot, maalattiin ikkunan pokia, ovia ja parveketta. Talkoiden jälkeen laitettiin sauna päälle ja aloin valmistaa meille tarjotinta, johon kokosin lihoja, perunaa, kasviksia ja leipää. Tarjotin oli aika kukkurallaan ruokaa, mutta kolmelle naiselle ja kolmelle miehelle se upposi nopeasti ♡
Liha-peruna lautanen
3 esipaistettua patonkia
3-4 tomaattia
uusia porkkanoita
parsaa
3 kokonaista valkosipulia
1 kg broilerin rintafileitä
1 kg perunoita
noin 1,5 kg naudan ulkofilettä
voita
mustapippuria
grillimaustetta
suolaa
öljyä
rosmariinia
2 chiliä
balsamico
Punaviinikastike:
voita
1 sipuli
2 tl sokeria
tuoretta timjamia
2 dl lihalientä
3 dl punaviiniä
(maizenaa tarvittaessa)
Leikkaa naudan ulkofileestä kalvot pois ja nosta syvään astiaan.
Sulata 50g voita ja sekoita joukkoon paloitellut chilit, balsamicoa, rosmariinia, suolaa ja mustapippuria.
Kaada seos ulkofileen astiaan ja hiero lihan pintaan.
Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Nosta seuraavana päivänä liha tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Nosta liha uunipellille leivinpaperin päälle ja laita paksuimpaan kohtaan mittari.
Paista kunnes mittari näyttää 60 astetta, silloin se on kypsää mutta vielä punertavaa.
Laita valmis liha folioon ja anna vetäytyä hetken.
Leikkaa ohueksi siivuksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Paista patongit kypsiksi, mutta niin että ne jäävät vielä pehmeiksi.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja sulata siinä nokare voita.
Leikkaa patongit sopivan kokoisiksi viipaleiksi ja paista molemmin puolin pari minuuttia, että pinta saa väriä ja rapeutta.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja ripottele pinnalle grillimaustetta ja mustapippuria.
Sulata voita kuumalla paistinpannulla ja paista siinä porkkanoita ja parsaa niin, että ne saavat väriä.
Leikkaa valkosipulista toinen pää pois, vähän yli puolen välin.
Kaada pari ruokalusikallista öljyä valkosipulien päälle.
Nosta valkosipulit leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Nosta sen jälkeen kaikki porkkanat, parsat ja tomaatit samalla pellille ja paista kunnes kaikissa on hieman väriä, näyttävät kypsiltä ja ovat pehmenneet.
Paista kananfileet pakkauksen ohjeen mukaan pannulla tai uunissa.
Keitä perunoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
Leikkaa perunat neljään tai kuuteen osaan.
Hiero perunoihin öljyä, grillimaustetta ja suolaa.
Kaada perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaan.
Sulata kastikkeen voi kattilassa.
Pilko sipuli paloiksi ja kuullota sitä timjamin oksien kanssa hetki kattilassa sulatetussa voissa.
Kaada sekaan lihaliemi ja punaviini.
Lisää sokeri.
Anna kastikkeen kiehua ja keitä sitä kokoon.
Siivilöi kastike ja maista maku.
Jos kastike on löysää, sekoita pari ruokalusikallista maizenaa veteen ja lisää se kastikkeeseen.
Anna vielä hetken kiehua.
Nosta kaikki kerralla tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti