Tähän kakkuun löysin alkuperäisen ohjeen Yhteishyvän välissä tulevasta resepti vihkosesta. Vähän muuntelin alkuperäistä ja hyvin onnistui! Appelsiinin ja suklaan liitto on aina hyvä idea ja näinä aikoina mitä nyt eletään, tarvitaan hiukan hemmotteluakin♡
Amerikkalainen suklaajuustokakku appelsiinilla
Pohja:
1 pkt Bastogne keksejä
100 g leivontamargariinia
Täyte:
200 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 appelsiinin kuori
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
200 g rahkaa
Appelsiinikastike:
1 appelsiininmehu
1/2 appelsiinin kuori
1 prk Flora Vanilla
Pingota leivinpaperi 20cm irtopohjavuuan pohjalle.
Hienonna pohjan keksit ja sulata margariini, jonka sekoitat keksien joukkoon.
Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata täytteen suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
Laita kulhoon tuorejuusto, appelsiininkuori, sokerit ja suola.
Sekoita sekaisin ja lisää sitten kananmunat yksitellen vatkaten.
Vatkaa lopuksi joukkoon rahka ja suklaa.
Aseta pelti uunin alimmalle tasolle, jos kakusta valuu rasvaa.
Nosta kakku uunin toiseksi alimmalle tasolle ja paista noin 50 minuuttia.
Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 30 minuuttia uuniluukku hiukan raollaan.
Anna kakun jäähtyä ja nosta sen jälkeen vielä yön yli jääkaappiin.
Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon appelsiinin mehu ja kuori.
Maista maku.
Tarjoa kakun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti