Jos katsoitte tämän vuoden viimeisen jakson Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, on tämä suolainen tuttu. Ohjelma kerää kaikki ohjeet Mtv -sivuille ja sieltä nappasinkin tämän herkun. Maultaan tämä on juuri mistä itse pidän ja kyllähän se maistuikin ♡
Tuhatlehtinen suolainen
Taikina:
250 g kylmää vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
400 g vehnäjauhoa
350 g leivontamargariinia
90 g vehnäjauhoja
Avokadotäyte:
2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 sitruunan mehua
200 g tuorejuustoa
1/2 prk ranskankermaa
suola
mustapippuri
Lohitäyte:
250 g lämminsavulohta
200 g tuorejuustoa
1/2 prk ranskankermaa
1 keitetty kananmuna
1/2 sitruunan mehua
tilliä
suola
mustapippuri
Koristeet:
lohta
viikunaa
valmista taikinaa
tilliä
Sekoita 90g vehnäjauhoja 350g leivontamargariinin sekaan ja taputtele seos neliöksi.
Sekoita loput taikinan ainekset keskenään ja vaivaa hetken aikaa.
Kauli taikina isoksi neliöksi.
Laita voi-jauho seos taikinan keskelle, taittele kirjekuoren muotoon ja painele hellästi.
Kauli taikina ja taittele kolmeen osaan.
Toista kauliminen toiseen kertaan.
Laita taikina 15 minuutiksi jääkaappiin.
Kauli taikina uudelleen ja taittele kolmeen osaan.
Käytä vielä jääkaapissa 15 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Kauli ja leikkaa taikinasta kaksi ympyrän muotoista levyä, kehyksen leveys vähintään 6cm.
Pistele taikinoihin haarukalla reikiä ja voitele kananmunalla.
Paista pohjia uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat nousseet ja kypsiä.
Kuori ja soseuta avokadot.
Leikkaa tomaatti pieneksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita loput avokadotäytteen aineet täytteeseen sekaisin.
Leikkaa keitetty kananmuna pieneksi.
Sekoita loput lohitäytteen ainekset sekaisin.
Aseta toinen pohjista tarjoilualustalle.
Lisää lohitäyte pohjan päälle ja sen päälle toinen pohjista.
Lisää päälle avokadotäyte ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti