torstai 13. huhtikuuta 2017

Vadelma-mustikka juustokakkupiirakka

Juustokakku on yksi lemppareistani ja se toimii aina! Tarun taikakakku blogissa löysin ohjeen juustokakkupiirakasta, mihin itse lisäsin väliin vadelmaa ja mustikkaa.
Piirakan tein neliöön irtopohjavuokaan jo edellisenä päivänä. Näin palat olivat helppo leikata vieraille tarjolle, kun täyte oli hyytynyt yön yli jääkaapissa.
Kannattaa ehdottomasti maistaa ja näiden tekeminen on erittäin helppoa!


Juustokakkupiirakka

Pohja:
300 g digestive-keksiä 
150 g voita


Täyte 1:
600 g maustamatonta tuorejuustoa 
4 kananmunaa 
2 dl sokeria 
300 g pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja


Täyte 2:
2 prk ranskankermaa 
1½ dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Murenna keksit pieneksi muruksi ja sekoita niihin sulatettu voi.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjan seos sen päälle.
Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kun olet ottanut pohjan pois.

Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita perunajauhot marjojen sekaan ja ripottele ne täytteen päälle.
Paista piirakkaa taas uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Ota valmis piirakka uunista ja anna jäähtyä.

Sekoita toisen täytteen ainekset ja levitä jäähtyneen piirakan päälle.
Paista vielä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ja nosta jääkaappiin yöksi.
Leikkaa piirakasta palaset terävällä veitsellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti