maanantai 18. syyskuuta 2017

Suklaa-vadelmakakku

Tiedättekö tunteen, kun selailette nettiä tyystin rauhallisesti ja vastaan tulee kuva suklaakakusta mikä näyttää niin kostealta ja suklaiselta että se meinaa tihkua läpi ruudun? Sen jälkeen semmosta on pakko saada! Ja mukaan omaa lempi marjaani eli vadelmaa! Tällä kertaa idea lähti Martha Stewartin ohjeista.
Kakun pohja oli mutakakun tyyppinen, hiukan keskeltä raa'aksi jätetty, mutta ohje on perheen varjeltu salaisuus. Mutta esimerkiksi Annin uunissa -blogissa löytyy ihana ohje suklaiseen kakkupohjaan, mitä voi käyttää korvaavana. Täytteeseen en aineksien määrää mittaillut sen tarkemmin, vaan heitin sen mukaan mikä hyvältä tuntui. Yritin kuitenkin laittaa teille määriä ylös, mutta muistakaa maistella ja katsella miltä täyte vaikuttaa!


Suklaa-vadelmakakku

mutakakun tyyppinen kakkupohja

Päällinen ja täyte:
2 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
2 pkt tuorejuustoa
70 g huoneenlämpöistä voita
 1 levyllinen suklaata
 1 prk ranskankermaa
vadelmia
vadelmahilloa
maitoa

Sihtaa sokeri, kaakojauhe ja suola yhteen kulhoon.
Kaada tuorejuusto ja voi toiseen kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella pehmeäksi.
Sekoita pienellä teholla, samalla kaataen sokeri-kaakao joukkoon.
Sulata suklaa mikrossa, välillä sekoittaen.
Anna suklaan vähän jäähtyä ja sekoita ranskankerman kanssa muiden joukkoon.

 Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta alimmaista hiukan maidolla, levitä ohut kerros vadelmahilloa ja täytettä sen päälle. Asettele 1/3 osa vadelmista täytteen päälle.
Laita yksi pohjista päälle ja toista sama toiseen kertaan. 
Kun kakku on koottu, levitä loput täytteestä kakun pintaan tasaisesti ja koristele vielä vadelmilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti