maanantai 18. syyskuuta 2017

Vohvelit

Vohveleita harvemmin tulee tehtyä, eikä vohvelirautaa edes itseltäni löydy. Välillä kuitenkin alkaa tekemään mieli ja miehen isältä saa rautaa tarvittaessa lainaan. Mukaan kermavaahtoa ja mansikkahilloa, niin hyvää! Rahkaa mukanaan pitävä taikinan ohje napattu Valiolta!
Vohvelit

3 kananmunaa
1 prk rahkaa
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl sulatettua voita

Lisäksi:
kermavaahtoa
mansikkahilloa

Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa ja lisää joukkoon rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi maito ja voi.
Lämmitä vohvelirauta ja levitä pullasudilla voita sen paistopintaan.
Lisää taikinaa raudalle noin 1dl per vohveli.
Paina kansi kiinni ja paista vohveleista kullanruskeita.
Tarjoile kermavaahdon ja hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti