perjantai 6. huhtikuuta 2018

Lihapasteijat

Lihapasteijoita minulla on ollut jo vähän aikaa mielessä tehdä, mutta aina jostain syystä se on jäänyt. Eilen mielessäni oli tehdä peltilihapiirakkaa mitä nyt näkyy vähän väliä somen maailmassa. Laitoin miehelleni viestiä ostaa valmis taikinaa ja jauhelihaa kaupasta, kun muut jo löytyivätkin kotoa. Kotiin tullessani huomasin kuitenkin miehen ostaneen näitä valmiiksi leikattuja paloja voitaikinasta, enkä viitsinyt niitä enää alkaa taikomaan yhdeksi taikinaksi. Joten helpommin kävi taikoa niistä pasteijoita! Mutta vihdoin niitäkin! Tein kahta erityylistä, toiset "perinteisen" kaupasta ostetun pasteijan näköisiä koloineen ja kolmion muotoisia vähän simppelimpiä ja nopeampia versioita. Täytteeksi voi taas laittaa mitä omiin makuihin sopii; kinkkua, tonnikalaa, kasvis, jne.. 

 
 
Lihapasteijat

2 pkt valmista voitaikinaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 kananmunaa
3 dl riisiä
tacomaustetta
suolaa
mustapippuria

Sulata valmiit pakaste voitaikinat.
Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi ja paista se jauhelihan kanssa pannulla.
Keitä 2 kananmunaa kovaksi ja leikkaa ne pienemmäksi.
Keitä riisi kypsäksi.
Sekoita jauheliha, sipuli, keitetyt kananmunat ja riisi sekaisin.
Mausta haluamallasi mausteilla ja maista.
Kauli sulanutta taikinalevyä hieman.
Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.

Pasteija 1: Tee levyn keskelle puukolla viiltoja noin 5mm välein niin, että levy jää kuitenkin reunoilta kiinni.
Levitä täytettä viiltojen päälle tasaisesti koko matkalta.
Riko kananmuna kulhoon ja voitele sillä taikinalevyn umpinaiset reunat sivuilla.
Nosta ensin toinen puoli täytteen päälle ja sitten toinen niin, että se muodostaa rullan missä sisällä on täyte.
Käännä rulla niin että taitoskohta jää alle ja viillot tulevat yläpuolelle.
Leikkaa rulla kolmeen osaan.
Nosta rullat leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele vielä päältä kananmunalla.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai tarkkaile koska pasteijat ovat saaneet päältä väriä.

Pasteija 2: Leikkaa taikinalevyt kahtia eli noin 8x8cm kokoisiksi neliöiksi.
Nosta täytettä neliön keskelle.
Nosta taikinan kulma vastakkaisen kulman päälle ja painele reunat kiinni. Voit esimerkiksi vielä haarukalla painella, jotta reunat eivät ala rakoilemaan.
Nostele kolmiot leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele päältä kananmunalla.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai tarkkaile koska pasteijat ovat saaneet päältä väriä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti