keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Broileri, uunivihannekset ja ranskankermakastike

Jos seuraatte Instagramissa tiliäni, varmaan jo huomasitte pari päivää sitten kun lisäsin kyseisestä ruuasta kuvat ja saatesanoiksi, että päivän ruokaa ajatellessani ei ollut mielessä kirjoittaa uutta ohjetta blogiin mutta kun sain lautasen eteeni ja maistettua ensimmäisen haarukallisen, ajattelin että tästä on pakko kirjoittaa! Jos ette vielä Instassa seuraa, tehkää se nyt! Siellä saatte ensimmäisenä kuvat uusista ruuista mitä olen väsännyt ja tiedon kun blogista löytyy ohjetta. 
Olen ihastunut viime aikoina kylmiin kastikkeisiin ja tämänkin kanssa sopisi mainiosti esimerkiksi lohi ja vaikka guacamole tai tsatsiki.
 

Broileri, uunivihannekset ja ranskankermakastike

Broileri:
1 kg broilerin maustamattomia rintafileitä
tacomaustetta 
tikka masala mausteseosta
1 dl öljyä

Kasvikset:
1 lanttu
0,5 kg porkkanoita
1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
mustapippuri
grillimauste
1 prk fetajuustoa
 rosmariinia

Ranskankermakastike:
2 prk ranskankermaa
 currya
suola
mustapippuri
½ prk säilyke mangoa

Laita broilerin rintafileet, mausteet ja öljy astiaan.
Hiero kaikki sekaisin niin, että mausteet tarttuvat broilerin pintaan.
Paista fileet pannulla tai uunissa kypsiksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuori lanttu ja porkkanat.
Paloittele lanttu, kesäkurpitsa ja porkkanat paloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa tomaatit kuuteen osaan ja ripottele mustapippuria ja grillimaustetta reilusti niiden pintaan. 
Lisää tomaattipalat ja feta myös uunipellille.
Paista vielä kaikkia niin, että saavat hieman väriä, noin 10 minuuttia.
Mausta lopuksi rosmariinilla.

Pilko mango pieneksi palaksi.
Sekoita kaikkien muiden kastikkeen ainesten kanssa sekaisin.

Laita kaikki tarjolle ja nauti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti