Uppomuna kuuluu myös kategoriaan "mitä olen jo vähän aikaa miettinyt testata". Nyt se vihdoin tuli testattua ja onnistuin mielestäni kohtalaisen hyvin, siis loppupeleissä kun olin jo tätä ennen testannut viisi munaa. Vähän munaan jäi vielä röpölöisyyttä, mutta eiköhän harjoituksella saada vielä parempi! Munan seuraksi valitsin tällä kertaa valkosipulissa paistettua vaaleata leipää, avokadoa ja rucolaa. Päälle vielä suola ja mustapippuri! Myös usein näkee tarjoiltavan parsan kanssa, mutta näkisin yhteen sopivan hyvin myös esimerkiksi sienet, pekonin, lohen.. nämä ovat taas makuasioita.
Olin vähän myös skeptinen uppomunan suhtaan tykkäänkö siitä, vetelän sisustansa tähden, mutta olihan se hyvää! Soppa 365 sivuilta katsoin Henri Alenin vinkit uppomunan keittämiseen, kannattaa kurkata!
Uppomuna leipä
5 kananmunaa
1 l vettä
0,7 dl väkiviinietikkaa
pehmeä vaalea leipä, itse käytin ciabattaa
voita
1 valkosipulinkynsi
rucolaa
avokadoa
mustapippuri
suola
Kaada vesi matalampaan kattilaan tai esimerkiksi paistinpannulle.
Anna veden hetken aikaa kiehua, että ylimääräinen happi pääsee pois.
Riko 1 kananmuna kulhoon.
Lisää väkiviinietikka veden joukkoon.
Sekoita pohjaa pitkin niin, että veteen tulee pieni pyörre.
Kaada varovasti kananmuna kierteeseen ja sekoita hiljalleen niin, että kananmuna pyörii kattilassa kokoajan.
Valkuainen alkaa ympäriltä kypsyä ja keltuainen jää sisältä veteläksi.
Nosta esimerkiksi reikäkauhalla uppomuna kattilasta.
Tee muille kananmunille samalla tavalla.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja sulata siinä voita.
Leikkaa valkosipulinkynsi pieneksi ja laita se pannulle.
Leikkaa leipä sopivan paksuisiksi siivuiksi ja paista molemmilta puolilta pannulla niin, että saavat väriä ja makua.
Nosta tarjolle, lisää päälle rucolaa ja muutama siivu avokadoa.
Laita päällimmäiseksi uppomuna ja mausta suolalla ja pippurilla päältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti