torstai 10. toukokuuta 2018

Kolmen sydänkohtauksen -kakku



Kolmen sydänkohtauksen kakun ohjeen olen saanut siskoltani, alkuperäistä lähdettä en tähän maistuvaan herkkuun en valitettavasti tiedä. Nyt pitkästä aikaan ajattelin tehdä kyseisen kakun töihin kavereille maisteltavaksi, koska eilen itselleni tuli lisää vuosia. Kakusta löytyy siis keksipohja, brownie, paistettu juustokakku ja päällimmäisenä hyydytetty vadelmamousse. Keksipohjan tein Domino kekseistä ja käytin niitä myös koristelussa, mutta niihin voi käyttää esimerkiksi omia lemppari keksejä. Päällimmäistä vadelma juustokakkua voi myös muokata omien makujen mukaan, mitä siihen sitten haluaa mutta joku marjatäyte kyllä raikastaa kakkua hyvin.


Kolmen sydänkohtauksen -kakku

Keksipohja:
250 g keksejä esimerkiksi Dominoita
75 g voita

Brownie:
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1½ dl tomusokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljaa myllystä
2 kananmunaa

Vadelmamousse:
4 dl kuohukermaa
200 g vadelmia
2 dl tomusokeria
5 liivatetta

Koristelu:
Domino keksejä
sulatettua suklaata

Murusta pohjan keksit ja lisää siihen sulatettu voi.
Painele 20 cm irtopohjavuuan pohjalle, missä on päällä leivinpaperi.

Vaahdota brownien pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna sekaan voimakkaasti sekoittaen.
Siivilöi vehnäjauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita se myös täytteen joukkoon.
Vaahdota täytettä vielä niin kauan, että se on ilmavaa.
Levitä keksipohjan päälle tasaisesti.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vaahdota juustokakun tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja.
Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vaahdottaen.
Vaahdota vielä noin minuutti, jotta täyte on tasainen ja ilmava.
Levitä juustokakku täyte brownien päälle tasaisesti ja paista kakkua 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna kakun jäähtyä hyvin ja kannattaa laittaa hieman jäähtynyt kakku jääkaappiin.

Laita vadelmamoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaahtoon hieman sulaneet tai tuoreet vadelmat ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna mikrossa muutama lusikallinen vettä ja liota liivatteet siihen.
Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Levitä täyte jäähtyneen kakun päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin yöksi jähmettymään.

Koristele valmis kakku haluamallasi tavalla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti