Meillä päin tätä kutsutaan masaliisaksi, tiedän että monelle tutumpi on mokkapala. Kumpi se sinulle on?
Tämä on kuitenkin semmoinen herkku meidän perheessä, että pienenä tätä löytyi AINA meidän pakasteesta ja todella usein söin tätä aamupalaksi kahvin kanssa. Nykyään olen päässyt tästä "pahasta" tavasta eroon ja aamupalaksi kahvin kanssa menee jotain hieman terveellisempää. Pitkään aikaan tätä en ollut tehnyt ja äitini kun vapaapäivinäni tulee usein kyläilemään, niin tämä on helppo ja nopea sulattaa pakkasesta tarjottavaksi, joten päätin vapaapäivän ratoksi sitä tehdä pellillisen. Itse asiassa ensimmäinen versio tästä meni roskiin, koska pohja oli jäänyt sisältä raa'aksi. Seuraavalla kerralla onnistuin kun teimme äidin kanssa yhdessä tätä ja pullia, niinpä saatiin molempien pakkaseen vieraita varten hyvää ♥️
Masaliisa
pellillinen
Pohja:
3 3/4 dl vettä
300 g leivontamargariinia
6 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
7 ½ dl sokeria
3 vaniljasokeria
2 1/4 tl soodaa
1,5 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
Päälinen:
300 g leivontamargariinia
1,5 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
3 rkl maitoa
nonparelleja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Lisää kattilaan pohjan vesi, margariini, kaakao ja suola.
Lämmitä seos niin, että se kiehahtaa ja margariini sulaa.
Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sokerit ja sooda sekaisin.
Lisää jauhoseos varovasti lämpimään vesi-margariiniseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin toisessa kulhossa.
Sekoita tehosekoittimella kermaviili-muna seos taikinan joukkoon ja vispaa tasaiseksi nopeasti.
Laita leivinpaperi uunipellille ja kaada pohjan taikina siihen.
Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää.
Anna pohjan jäähtyä.
Sulata päälisen leivontamargariini kattilassa.
Ota kattila liedeltä, anna hetken jäähtyä ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja maito.
Sekoita tasaiseksi ja lisää tomusokeria joukkoon niin kauan, että päälisestä tulee riittävän paksua.
Kaada päälinen jäähtyneen pohjan päälle ja levitä sitä tasaisesti reunoja kohden, lastaa apuna käyttäen.
Koristele haluamallasi nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti