lauantai 4. toukokuuta 2019

Mustikkapiirakkakakku

 Katselin vanhoja jaksoja vuodelta 2017 Koko suomi leipoo -ohjelmasta ja siellä finaalissa Jaana leipoi kakkua mihin pohjaan ripotteli mustikoita. Sain tästä idean tehdä mustikkapiirakkaa kakun muodossa. Kakkupohjaan siis samalla tyylillä ripottelin myös itse pakkasesta mustikoita ja täytteeksi pursottelin vanilja tuorejuusto-rahka massaa, missä yhdistyisi rahka mitä yleensä laitan mustikkapiirakan täytteeseen ja vanilja kastike mitä valutetaan piirakan päälle. Tästä tuli mielestäni kyllä onnistunut ja vielä päivän jääkaapissa olleena maistui vielä paremmalta! Mustikat kylläkin kakkupohjaan laittaessa tietenkin painuivat alaspäin, joten ylimpään kerrokseen (minkä itse vaihdoin keskimmäiseksi) ei jäänyt montaa mustikkaa. Mietein siis, että tässä olisi varmasti viisainta tehdä kerrokset erikseen, aivan kuin Jaanakin! ♥️


Mustikkapiirakkakakku


Kakkupohja:
5 kananmunaa
70 % munien painosta jauhoja (joista 70 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
70 % munien painosta sokeria
200g mustikkaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 20cm kokoinen irtopohjavuoka.
Riko kananmunat kulhoon ja punnitse mitä ne painaa.
Punnitse kananmunien painosta 70% sokeria ja yhdistä ne kananmunien kanssa.
Vatkaa kovaksi vaahdoksi niin, että vaahdon pintaan jää hetkeksi tekemäsi kuvio.
Sekoita toisessa kulhossa 70% munien painosta jauhot (70 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja) ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos muna-sokeri vaahtoon pienissä erissä ja sekoittele varovasti tasaiseksi.
Lisää tässä vaiheessa myös mustikat ja kääntele ne pohjan joukkoon.
Kaada pohja vuokaan (tai jaa pohja esimerkiksi kolmeen pieneen vuokaan) ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Anna jäähtyä hyvin.

Täyte:
1 prk vanilja tuorejuustoa
1 prk maustamatonta rahkaa
1 Flora vanilla
vaniljasokeria

Vatkaa Flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja rahka.
Mausta sokerilla.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja nosta alimmainen tarjoilualustalle.
Kostuta maidolla tai vedellä pohjaa hieman.
Laita täyte pursotinpussiin ja pursota alimman pohjan päälle noin 1/3 osa täytteestä.
Nosta keskimmäinen kerros täytteen päälle ja kostuta myös sitä hieman maidolla tai vedellä.
Pursota 1/3 osa taas täytteestä kerroksen päälle.
Nosta päällimmäinen kerros pohjasta ja myös sitä kostuta, jonka jälkeen loput täytteestä voi pursottaa päällimmäiseksi.
Koristele muutamalla mustikalla ja rosmariinin oksalla.
HOX! Rosmariini voisi toimia myös pohjassa hyvin mustikan kaverina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti