Ajatus naked tyyppisestä voileipäkakusta ponnahti päähäni, jostain tuntemattomasta. En tämän tyyppistä ratkaisua ollut nähnyt missään ja halusin heti päästä testaamaan omaa ajatustani. Lopputuloksen sain aika hyvin siihen, mitä olin sitä päässäni pyöritellyt. Ja lohen ja saaristolaisleivän yhdistelmä toimii aina, itse käytin valmista saaristolaisleipää vaikka sitä usein itse teenkin ja siihen löytyy ohje blogistani jos joku haluaa alkaa leipää pakertaa. Koristetta se ei paljon päälle tarvitse, koska itse täyte toimii jo hyvin. Itse päädyin tekemään punasipulikukkasen ja hieman versoa + tilliä, jolloin kakku oli jo näyttävä kuitenkin kauniin täytteen vielä näytille jättäen ♥️
Naked voileipäkakku
1 saaristolaisleipä
maitoa
0,5 kg savustettua lohta
½ nippu tilliä
400 g ranskankermaa
2 pkt ruohosipulituorejuustoa
½ sitruunan mehu
Koristeet:
punasipuli
versoja
tilliä
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Kuori punasipuli ja leikkaa molemmista päistä pieni osa pois niin, että sipuli pysyy pystyssä.
Leikkaa sipuli terävällä puukolla ensin neljään osaan ja sen jälkeen osat vielä kahteen osaa, eli siis yhteensä 12 osaan. Älä paina loppuun saakka, vaan varmista että sipuli pysyy pohjasta vielä kiinni ja näin kasassa.
Paista sipulia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kukka on hieman avautunut ja reunat käpristynyt.
Voit vielä avata ja muotoilla kukkaa hieman, kun se on vielä kuuma.
Anna jäähtyä.
Ota 20cm irtopohjavuuan reunat ja aseta ne tarjoilualustalle.
Leikkaa saaristolaisleipä noin 0,5sentin paksuisiksi siivuiksi.
Asettele leivän palat reunojen sisälle tiiviisti niin, että siitä tulee ensimmäinen kerros.
Kostuta leivät maidolla, varsinkin reunoja.
Laita valmis täyte pursotinpussiin ja pursota sitä alimman leipäkerroksen päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti