keskiviikko 28. elokuuta 2019

Vanilja-vadelma torttu

 Tarkoitukseni oli tehdä vieraille kahvin kanssa, omia henkilökohtaisia lemppareita, tarteletteja. Pohjat kuitenkin kolmeen kertaa tehdessäni, eikä ne vieläkään onnistuneet vaan hajosivat joka kerralla kun yritin ne muffinipellin koloista ottaa pois, päädyin VIELÄ kerran kokeilemaan samoista aineksista yhden tortun. Näitä kun pakko oli saada, koska olin jo tehnyt täytteen + jääkaapissa oli ihania tuoreita pikkuisia vadelmia + ne on lemppareita ja suussa maistui jo maku. Tämä torttu (onneksi) onnistui ja sain kun sainkin pöytään tarteletin makua. Hiukan kuitenkin kommentoidakseni.. ne kupit ovat ykkösiä♥️
 
 Vanilja-vadelma torttu
 
Pohja:
100 g voita
50 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
 
Vaniljakreemi:
4 dl maitoa
0,5 tl vaniljaa myllystä tai vaniljatanko
1 dl sokeria
4 keltuaista
3 rkl maizenaa
 
Lisäksi:
vadelmia

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää pikku hiljaa vehnäjauhoja sekoitellen joukkoon.
Taikinasta tulee murumaista, kun se on valmista.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele irtopohjainen piirasvuoka hyvin ja painele taikina pohjalle ja reunoille, lusikkaa voi käyttää apuna jos tarpeen.
Paista pohjaa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Ota valmis pohja pois uunista ja painele lusikalla reunat ja pohja tasaisiksi.
Anna jäähtyä ja irrota varovasti pohja reunoista niin, että piiras jää pohjan päälle.
 
Mittaa maito ja vanilja kattilaan ja lämmitä sitä hiljalleen.
Mittaa kulhoon keltuaiset, maizena ja sokeri ja vatkaa sekaisin.
Lisää kiehumispisteessä olevasta maidosta puolet keltuaisseokseen ja vatkaa.
Kaada sitten maito-keltuaisseos siivilän läpi kattilaan, missä on loput maidot.
Jatka seoksen kuumentamista koko aika sekoittaen miedolla lämmöllä.
Kreemi paksuuntuu pikkuhiljaa ja on valmista 84 asteisena.
Anna kreemin jäähtyä hetken.
 
Jaa valmis hieman jäähtynyt kreemi pohjan päälle ja ripottele vadelmia päällimmäiseksi.
Voit halutessasi koristella vaikka vielä syötävillä kukkasilla tai murustetulla kypsällä murutaikinalla. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti