maanantai 24. helmikuuta 2020

Bataatti-lohi pelti

K-ruoka lehdessä oli aivan älyttömän herkullisen näköinen ohje lohipellistä, missä kaverina oli lohta, pinaattia ja jogurttia. Suoraan heidän ohjeeseen pääset tästä. Meillä tehtiin tämän innoittamana ruokaa ja se oli juuri niin herkullista kuin näyttikin! Tässä vielä meidän versiomme ♥️


Bataatti-lohi pelti

2-3 bataattia
noin 800 g lohta
suola
mustapippuri
1 pss pinaattia
öljyä
2 limeä
turkkilaista jogurttia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuori ja leikkaa bataatit kiekoiksi.
Levitä kiekot leivinpaperin päälle uunipellille ja kaada sekaan hieman öljyä.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa lohi parin sormen paksuisiksi siivuiksi.
Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Nosta bataattien joukkoon pellille ja paista uunin keskitasolla toiset noin 15 minuuttia.

Raasta toisen limen kuori ja purista mehu turkkilaisen jogurtin sekaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mausta valmiita bataatteja vielä hieman suolalla.
Ripottele pellin päälle pinaatin lehtiä.
Leikkaa siivuja limestä ja nosta ne pellille sivuun, joista halutessaan saa puristaa kalan päälle mehua.
Tarjoa jogurtti pellin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti