maanantai 3. helmikuuta 2020

Uuniperunat

Uuniperunoita olen maistanut varmaan ensimmäisen kerran entisessä työssäni. Lapsuuteeni uuniperunat eivät esimerkiksi kuuluneet tai en muista, että koskaan niitä olisi ollut tarjolla. Nyt nämä hiipivät mieleeni ja ensimmäistä kertaa meillä tehtiin ja syötiin kotona näitä. Täytteeksihän voi varioida mitä vain, tällä kertaa meillä laitettiin broileria, avokadoa ja fetaa ♡


Uuniperunat

5 isoa perunaa
1 pkt tuorejuustoa 
1 pkt ranskankermaa 
1/2 ruukkua persiljaa
1/2 sitruunan mehu
suola
mustapippuri 
750 g broilerin rintafilettä
2 avokadoa
1 feta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Pese perunat hyvin vedellä ja kääri ne folioon.
Kypsennä perunoita uunissa 30 minuuttia. 
Laske lämpötilat 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. 
Koita kypsyyttä veitsellä. 

Kypsennä broilerin rintafileet pakkauksen ohjeen mukaan. 
Leikkaa kypsät broilerit siivuiksi. 
Kuori avokadot ja leikkaa myös siivuiksi. 

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. 
Silppua joukkoon persiljaa ja sekoita tasaiseksi.
Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. 
Maista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 

Leikkaa kypsiin perunoihin viillot keskeltä pitkittäin ja poikittain melkein pohjaan saakka niin, että perunoihin tulee neljä lohkoa. 
Lisää keskelle tuorejuusto-ranskankerma täytettä. 
Lisää päälle broileria ja avokadoa.
Ripottele päällimmäiseksi fetaa ja halutessasi vielä persiljaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti