maanantai 9. tammikuuta 2017

Kuppikakut

Sain ystävältäni joskus synttärilahjaksi keittiöpyyhkeen, missä oli suklaamuffinien ohje. Sitä pohjaa olen käyttänyt melkein poikkeuksetta, kun olen tehnyt kuppikakkuja. Se on nopea, helppo ja siitä saa tehtyä erilaisia variaatioita helposti. Tällä kertaa jaoin pohjan kolmeen eri osaan ja sain niistä aikaiseksi kinuski-pähkinä, pätkis ja banaani-kaakao kuppikakkuja. Lisään tähän samaan postaukseen alkuperäisen ohjeen ja lisäksi miten sitä muuntelin näiden kuppikakkujen mukaan! Ohjeesta tulee noin 24 kuppikakkua, itse tein siis yhden satsin ja jaoin sen kolmeen osaan eli jokaista makua tuli noin 8 kappaletta. Kannattaa huomata, että ohjeet ovat kuitenkin kirjoitettu tuolla 24 kappaleen määrällä!
Alkuperäinen suklaamuffini ohje

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
4 rkl kaakaota
½ tl suolaa
3 dl sokeria
200 g rouhittua suklaata
4 kananmunaa
2 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa

Kuorrute:
2 prk mascarponea
1 prk Flora vanilla vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää munat, öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa noin 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa vaniliinikastike vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota tyllan läpi muffinin päälle. Koristele haluamallasi tavalla! 
Kinuski-pähkinä kuppikakut

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
½ tl suolaa
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa
40 g mantelirouhetta

Kuorrute:
2 prk mascarponea
1 prk Flora vanilla vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
kinuskia
suolapähkinöitä

Tee ohje saman lailla kun yllä, mutta jätä kaakao ja suklaarouhe ohjeesta pois ja lisää niiden sijaan mantelirouhetta taikinaan. Valmiiseen kuppikakkuun voi halutessaan kovertaa pienen kolon keskelle ja pursottaa sinne kinuskia.

Suolapähkinöitä voi leikata vähän pienemmiksi ja ripotella ne kuorrutteen päälle. Päällimmäiseksi kinuskia.  


 

Banaani-kaakao kuppikakut

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa
1 banaani

Kuorrute:
2 prk mascarponea
1 prk Flora vanilla vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
sulatettua suklaata
banaania

Tee alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta jätä suklaa pois (halutessaan voi myös lisätä taikinaan, jos haluaa taikinasta suklaisemman). Lisää taikinaan 1 haarukalla muusattu banaani.

Sulata suklaata mikrossa välillä sekoittaen ja anna hetki jäähtyä, muttei kuitenkaan niin että alkaa jämähtää. Valuta sulaa suklaata kuorrutteen päälle ja lopuksi kylkeen viipale banaania. HOX! banaani viipaleiden päälle voi hieman pursottaa esimerkiksi sitruunan mehua, sen pitäisi estää tummumista.



Pätkis kuppikakut

6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa
½ pss mini Pätkis paloja

Kuorrute:
2 prk mascarponea
1 prk Flora vanilla vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta
sinistä tai vihreää elintarvikeväriä
sulaa suklaata
Pätkis paloja

Lisää alkuperäiseen ohjeeseen suklaan sijasta rouhittua Pätkistä ja paina yksi mini Pätkis taikinan keskelle. Peitä Pätkis palaa hieman taikinalla.
Lisää kuorrutteeseen sinistä tai vihreää elintarvikeväriä ja vatkaa se kunnolla. Varo kuitenkin ettei kuorrute juoksetu tai siitä tule liian löysää pursotettavaksi! Sulata suklaata mikrossa välillä sekoittaen ja anna hetki jäähtyä, muttei kuitenkaan niin että alkaa jämähtää. Valuta sulaa suklaata kuorrutteen päälle ja paina vielä koristeeksi yksi mini Pätkis pala.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti