keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Suklaa-appelsiini juustokakku

 Tähän ohjeeseen sain apua blogista nimeltä Emmin kakut.





Suklaa-appelsiini juustokakku


Pohja:
125 g voita
75 g suklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
appelsiinimehua

Suklaatäyte:
3 liivatetta
200 g suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl Flora Vanilla
appelsiinikuorta

Appelsiinikiille:
2 dl appelsiinimehua
3 liivatetta

Laita uuni lämpeämään noin 175 asteeseen. Lämmitä kattilassa voi ja suklaa, niin että sulavat ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen sokerit ja suola. Vatkaa munat yksitellen joukkoon ja lopuksi lisää vehnäjauhot. Kaada taikina 20 cm vuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla. Paista uunissa noin 15min, kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna valmiin pohjan jäähtyä ja kostuta appelsiinimehulla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto ja tomusokeri joukkoon. Sulata suklaa, anna sen jäähtyä hieman ja lisää varovasti vatkaimella vatkaten vaahdon joukkoon. Raasta oman maun mukaan appelsiininkuorta täytteen joukkoon. Purista appelsiinista mehua pieneen kulhoon noin 3 rkl verran ja kuumenna sitä mikrossa. Purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sulata ne kuuman appelsiinimehun joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla vatkaten. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja tasoita nuolijalla tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan hetkeksi ja lämmitä appelsiinimehu. Liota pehmenneet liivatteet mehun joukkoon ja kaada se hiukan  hyytyneen täytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin veriappelsiinia, sitruunaa ja sulatettua suklaata.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti