Tein aikasemmin yhdelle illalliselle karamellisoitua possua ja höyrysämpylöitä, joista löytyykin jo aikasempaa reseptit blogistani. Tällä kertaa molempia teki mieli, joten suunnittelin niistä uuden yhteisen reseptin. Sämpylän sisään possun kaveriksi pääsi itsetehtyä chilimajoneesia, antamaan hiukan tulisuutta ja coleslawta plus tomaattia, antamaan sämpylään raikkautta.
Majoneesin ohjeeseen nappasin apua K-ruoka sivuilta ja coleslaw-kaalisalaatti sai ideansa Arlan sivuilta.
Karamellisoitu possu sämpylät
Höyrysämpylät:
Ohjeet ja raaka-aineet löytyvät blogista nimellä aasialaiset höyrysämpylät
Ohjeet ja raaka-aineet löytyvät blogista nimellä aasialaiset höyrysämpylät
Karamellisoitu possu:
Ohjeet ja raaka-aineet löytyvät blogista nimellä karamellisoitua possua
Ohjeet ja raaka-aineet löytyvät blogista nimellä karamellisoitua possua
Coleslaw:
200 g valkokaalia
200 g valkokaalia
1 porkkana
100 g ranskankermaa
½ dl majoneesia
1 tl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria
Chilimajoneesi:
2 keltuaista
1 tl sinappia
suolaa
valkopippuria
1 ½ rkl sitruunamehua
3 ½ dl öljyä
2 chiliä
chilimaustetta
paprikamaustetta
Lisäksi:
tomaattia
tomaattia
Tee karamellisoitu possu ja höyrysämpylät ohjeiden mukaisesti.
Poista kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja raasta porkkana.
Sekoita kaikki coleslaw-kaalisalaatin ainekset sekaisin kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.
Sekoita majoneesin keltuaiset ja muut mausteet paitsi chilejä, kierrevatkaimella hyvin sekaisin.
Ala lisäämään öljyä sekaan aluksi muutamalla tipalla ja voimakkaasti sekoittaen.
Jatka öljyn kaatamista sekaan ohuena nauhana edelleen sekoittaen, niin että majoneesi paksunee.
Pilko chilit hyvin pieneksi ja lisää majoneesin joukkoon.
Maista valmista majoneesia ja mausta lisää, jos näin tarvitsee.
Halkaise valmiit sämpylät kahtia, niin että kuitenkin kansi jää vielä pohjaan kiinni yhdestä kulmasta.
Pilko tomaatit ja täytä niillä ja muilla täytteillä sämpylät.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti