keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Nautaa risotolla ja sienikastikkeella

Risotto! Myös lukeutuu yksiin omiin suosikeihini! Siihen yhdistettynä sienikastike ja makunautinto on taattu. Kylkeen lihaa, kanaa tai kalaa. Kaikki sopii!
Tällä kertaa herkuteltiin naudan sisäpaistin kanssa.
Joskus on kiva santsata kunnolla ruokaan ihan arkenakin ja herkutella rauhassa viinilasin kanssa työpäivän päätteeksi.
Risoton alkuperäinen perusohje löytyy Makun sivuilta, sienikastikkeelle nappasin ohjeen K-ruoka sivuilta ja Snellmannin sivuilta löytyi hyvä ohje naudan sisäpaistin kypsentämiseen.


Nautaa risotolla ja sienikastikkeella

naudan sisäpaisti

Risotto:
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
10 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
400 g risottoriisiä
 suolaa
 mustapippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g voita
100 g parmesaanijuustoa
2 rkl tuoretta timjamia


Sienikastike:
200 g herkkusieniä
1 sipuli
1 rkl voita
1 tlk kuohukermaa
suolaa
mustapippuria


Ota paisti noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen.
Työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan ja paista niin, että mittari näyttää 60°C. Niin liha on vielä punertavaa ja mehevää. Täysin kypsää saat, jos paistat 70°C.
Ota valmis liha uunista ja anna levätä vielä noin 15 minuuttia folioon käärittynä.


Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa kuumaksi.
Kuullota sipulit kattilassa voissa ja lisää joukkoon riisi, kuullota vielä niin kauan, että riisi on läpikuultavaa.
Kaada joukkoon viini ja sekoittele niin kauan kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Ala lisäämään kasvislientä kauha kerrallaan riisin joukkoon ja sekoittele aina välillä.
Lisää kasvislientä aina lisää edellisen kauhallisen imeydyttyä riisiin.
Jatka kunnes riisi on kypsää.
Lisää sekaan lopuksi voi, raastettu parmesaani ja tuoretta timjamia.


Puhdista ja paloittele sienet.
Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Lisää pannulle voi ja hienonnettu sipuli. Anna kuullottua.
Kaada joukkoon kerma ja keitä vähän aikaa.
Mausta mausteilla ja maista maku.


Kaada lautasen pohjalle sienikastiketta.
Nosta keskelle hiukan valmista risottoa.
Leikkaa paistista ohkaisia siivuja ja nosta pari kappaletta niitä risoton päälle.
Koristele timjamilla ja nauti viinin kanssa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti