lauantai 27. toukokuuta 2017

Täytetyt paprikat


Täytetyt paprikat on mahtava terveellinen iltapala! Täytteeksi sopii melkein mikä vain, mutta meillä yleensä laitetaan perinteistä jauhelihaa ja riisiä. Näin myös tällä kertaa, pienellä twistillä.

Täytetyt paprikat

4 paprikaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
100 g pala fetaa
200 g riisiä
1 prk tomaattimurskaa
juustoraaste
basilikaa

Leikkaa paprikoista kannet pois ja tyhjennä sen sisusta siemenistä. Pese vielä kunnolla ja halutessa paprikat voi laittaa muutamaksi minuutiksi mikroon, jotta ne pehmenevät. 
Laita koverretut paprikat sopivan kokoiseen uunin kestävään vuokaan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Keitä riisi kypsäksi.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. 
Kuullota sipulia pannulla hetken aikaa ja lisää sekaan jauheliha.
Paista niin, että jauheliha on kypsää.
Lisää pannulle tomaattimurska ja anna hetken aikaa kiehua.
Paloittele fetaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita jauheliha-tomaattimurska, riisi ja feta yhteen.
Täytä koverretut paprikat täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti