lauantai 11. marraskuuta 2017

Pasta carbonara

Pasta on ihanaa, mutta aika harvoin sitä kuitenkin tulee kotona ruuaksi tehtyä tai ravintolassa sitä ei ota koskaan. Aina päätyy esimerkiksi tuttuun turvalliseen pihviin ja pasta tuntuu niin "tavalliselta". Eihän se oikeasti pidä paikkaansa! Tällä kertaa kotona jääkaapissa loju pekonipaketti, joten siitä syntyi viikonlopun ruuaksi pasta carbonara! Isot suositukset, joten äkkiä joka iikka kokkailemaan kyseistä nannaa! Ohjeen löysin K-ruoka sivuilta. Itse olen hyvin tarkka pekonini suhteen ja se täytyy olla paistettu rapeaksi tikuksi, näin se myös toi kivaa tekstuuria pastaan.

  

Pasta carbonara

 spagettia
1 pkt pekonia
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 prk ruokakermaa
4 kananmunaa
parmesaania
mustapippuria
kirsikkatomaatteja
basilikaa

Keitä pasta ohjeiden mukaan (jätä kuitenkin hieman al denteksi) ja valuta vesi pois.
Paista pekoneita pannulla hetken aikaa ja pilko sipulit sekaan.
Paista niin että pekonit ovat rapsakoita ja sipulit pehmenneet.
Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat, parmesaani ja mustapippuri.
Kaada spagetin sekaan kermaseos, pienemmäksi pilkotut pekonit ja sipulit.
Annostele lautasille, koristele puoliksi leikatuilla kirsikantomaateilla, basilikalla, parmesaanijuustolla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti