lauantai 11. marraskuuta 2017

Halloween kakku

 Tällä kertaa halloweenia juhlittiin mökillä Lavialla mieheni ja "vanhusten" kanssa. Itse järjestin meille ohjelmaksi murhamysteerin ja isäpuoleni oli keksinyt erilaisia tehtäviä kymmenottelun merkeissä! Muuten viikonloppu meni syöden, juoden ja paljussa nauttien. Tekaisin meille kahvin seuraksi halloween aiheisen suklaa-appelsiini kakun, johon pohjaan ja kuorrutteeseen hain inspiraatiota Hellapoliisin ja Kotilieden sivuilta. Taloon ja hautakiviin sopii esimerkiksi joulupiparit jotka päällystetään maito- ja valkosuklaalla. Kaakaojauheella kekseihin saa tumman sävyn. Puu on tehty pelkästä maitosuklaasta. Kakun pohja on hyvin kuivakakku tyyppinen, mutta muistaa kosteuttaa hyvin appelsiinimehulla!

  

Appelsiini-suklaa halloween kakku 

 Pohja:
 225 g voita
1,5 dl fariinisokeria
  3 dl sokeria
  4 kananmunaa
  6,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
  3 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua tummaa suklaata

Kuorrute:
3 dl kuohukermaa 
2 rkl sokeria
600 g tummaa suklaata
60 g voita

Lisäksi:
appelsiinimehua
suklaalla koristeltu ja kuorrutettu talo keksi
suklaalla koristeltu ja kuorrutetut hautakivet
suklaasta tehty puu
erilaisia suklaapatukoita esimerkiksi Kismet, Kitkat ja Suffeli
valkosuklaata
domino keksiä murennettuna

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Vaahdota pohjan voi ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen kokoaika vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu tumma suklaa. 
Voitele ja korppujauhota 20cm pyöreä vuoka ja joku siitä pienempi. Itse käytin esimerkiksi uunin kestävää pientä kulhoa.
Kaada taikina vuokaan ja kulhoon.
Paista uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakku on kypsää.
Varmista hammastikkutekniikalla.
Anna kakkujen jäähtyä.

Kaada kuorrutteen kerma ja sokeri kattilaan.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota pois liedeltä.
Lisää paloiteltu suklaa ja sekoitellen sulata joukkoon.
Lisää lopuksi voi.
Anna jäähtyä hetken.

Leikkaa kakut kahteen kerrokseen.
Laita alimmainen kerros isommasta pohjasta tarjoilualustalle ja kostuta appelsiinimehulla.
Levitä kuorrutetta kerroksen päälle ja nosta ylempi kerros isommasta päälle.
Kostuta taas appelsiinimehulla ja levitä kuorrutetta väliin.
Nosta noin keskelle isompaa pienemmästä pohjasta alimmainen.
Tee pienemmälle kakulle samat, kostutukset ja kuorrutteet.
Lopuksi levitä kuorrutetta koko kakun päälle.

Leikkaa suklaapatukoista hyvän kokoisia paloja, joista saat tehtyä portaat kakun reunoille. Käytä sulatettua valkosuklaata liimana portaiden väliin ja kakun reunaan.
Levitä sulatettua valkosuklaata myös keksien alareunaan ja paina ne kakun pintaan, niin että jäävät pystyyn. Tee samoin suklaapuulle.
Ripottele murustettua keksimurua kakun pintaan.
Laita kakkua hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaat jämähtyy.
Nosta kakku tarjolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti