perjantai 17. marraskuuta 2017

Sitruunakana

Työkaverini näytti Arlan sivuilta ohjetta sitruunakanasta, jota suositteli ehdottomasti kokeilemaan! Siinä olikin ratkaisu seuraavan päivän ruoka suunnitelmiin, hiukan ohjetta fiksaamalla. Itse en oliiveista välitä, joten jätin ne ruuasta pois ja niiden tilalle laitoin GoGreen Bönmix papusekoituksen. Kanan kanssa tarjoiltiin erilaisia juureksia, jotka keitettiin esimerkiksi bataattia, porkkanaa ja lanttua. Myös riisi on hyvä vaihtoehto!


Sitruunakana

broilerin (hunajamarinoituja) rintafileitä
2 valkosipulinkynttä
voita
suolaa
mustapippuria
4 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
noin 2 tl tuoretta rosmariinia
1 sitruunan kuori ja mehu
1 pkt GoGreen Bönmix papuja
persiljaa

Sulata kuumalla pannulla liedellä pieni määrä voita.
Pilko broilerin rintafileet noin 3-4 osaan.
Paista palat pannulla kypsiksi ja mausta tarvittaessa.
Sekoita padassa tai kattilassa ruokakerma, liemikuutio, rosmariini ja sitruunan mehu.
Lisää joukkoon kana palat ja valkosipuli.
Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan kuori, pavut ja persiljaa silputtuna.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti