Syötiin Helsingissä ollessamme uutenavuotena Ragu nimisessä ravintolassa (jossa oli muuten aivan loistavaa ruokaa! Kannattaa käydä testaamassa!) ja siellä tuli alkuun pöytään tälläinen leipälautanen, jossa oli myös erilaisia levitteitä. Kaikki oli heidän itse tekemää ja kaikki oli niin hyvää! Lautanen oli pöydässä koko ruokailun ajan aina jälkiruokaan saakka. Tästä sain idean testata samaa, kun vappuna mökillä aion tehdä taas pitkän kaavan mukaan fine dining illallisen vanhuksille. Nyt etukäteen halusin jo testata lautaseen tulevia parmesanmuffineita ja appelsiini-omenamarmeladia, joista tuli juuri niin maukkaita kuin pitikin! Ideoihin apua hain K-ruoka YouTube videosta ja Dansukkerin sivuilta!
Parmesanmuffinit ja appelsiini-omenamarmeladi
Parmesanmuffinit:
2 dl piimää
3 kananmunaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
2 tl oreganoa
2 dl parmesaanijuustoa
voita voitelemiseen
Appelsiini-omenamarmeladi:
150 g appelsiinia
150 g omena
150 g hillosokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita piimä ja kanamunat sekaisin.
Lisää sekaan leivinjauhe, sooda, jauhot ja kauraleseet.
Raasta parmesaanijuusto raasteeksi ja lisää se joukkoon oreganon kanssa.
Voitele muffinipellin kolot hyvin voilla.
Jaa taikina koloihin, itselläni taikinasta tuli juuri hyvin 12 muffinia eli yksi pellillinen.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä muffinit myös paperisiin vuokiin.
Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Nosta muffinit vuoasta veitseä apuna käyttäen.
Kuori ja pilko appelsiini ja omena.
Laita palat kattilaan ja survo sauvasekoittimella.
Lisää sokeri joukkoon ja keitä kattilassa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten puhtaaseen lasipurkkiin.
Nauti muffinien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti