tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tulinen tomaattikeitto

Meillä ei naistenpäivänä herkuteltu millään makealla, mutta syötiin tulista tomaattikeittoa mistä mies tokaisi "parasta tomaattikeittoa mitä olen syönyt"! Omiin makunystyröihin maku oli aika voimakas, mutta kun kylkeen otti muutaman siivun juuresleipää, tasoitti se mukavasti makua suussa.


Tulinen tomaattikeitto

1 kg tomaatteja
2 paprikaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 chili
öljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl inkiväärisosetta
3 dl kasvislientä
suolaa
pippuria

Paseeraa tomaatit: kasta ensin kiehuvaan veteen ja sitten kylmään, nyt kuori pitäisi helposti irrota tomaatista.
Leikkaa paseeratut tomaatit paloiksi ja poista siemenet.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää öljyä, pilkotut sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri.
Paista hetken aikaa ja lisää joukkoon pilkotut paprikat.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kasvisliemi kuutio.
Kun kuutio on liuennut veteen, lisää joukkoon pilkotut tomaatit, tomaattipyre ja pannulla paistetut ainekset. Keitä seosta noin 15 minuuttia pienellä lämmöllä niin, että ainekset pehmenevät.
Soseuta kaikki sauvasekoittimella.
Tarjoa esimerkiksi ranskankerman tai raejuuston ja pehmeän leivän kanssa.

HOX! Voit halutessasi lisätä keittoon esimerkiksi eri makuista tuorejuustoa, tuomaan makua. Lisää juusto valmiiseen kuumaan keittoon niin, että se sulaa joukkoon tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti