Yleensä ideoita hakiessani käytän hyvin paljon Googlen kuvahakua, jossa erilaisilla hakusanoilla haen jotain suuntaa antavaa kuvaa, mistä yleensä ne omat ideat sitten syntyy. Tällä kertaa hain ideaa oikein kosteaan suklaakakkuun. Ohje löytyikin sellaisilta amerikkalaisilta sivuilta kun canadianhometrends.com. Ja hyvin amerikkalaiseen tyyliin kakkupohjaan kosteutta antamaan (ja yhtään kaloreissa tinkimättä) tuli majoneesia! Mutta olihan se nyt hyvää! Täytteeseen ja kuorrutteeseen ei ollut sivuilla ohjetta, joten sen kehittelin itse.
Amerikkalainen suklaakakku
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhoja
1 1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl majoneesia
3 dl vettä
Täyte ja kuorrute:
200 g suklaata
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Laita uuni kuumenemaan noin 175asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 20cm vuokaa.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa toiseen kulhoon kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi niin, että vatkaimella tekemä kuvio jää pintaan hetkeksi. Vatkaa majoneesi vaahdon joukkoon alhaisella nopeudella. Lisää jauhoseos ja vesi munavaahtoon niin, että siivilöit vuorotellen jauhoja pienissä erissä ja kaadat vettä hiukan kerrallaan. Sekoittele nuolijalla varovasti massa tasaiseksi hitaalla liikkeellä ja pidä nuolijaa mahdollisimman vaakatasossa. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40min. Tunnustele kakun kypsyyttä paistamisen loppuvaiheilla hammastikku tekniikalla, eli jos tikkuun ei jää yhtään taikinaa kiinni, pohja on kypsä. Anna pohjien jäähtyä. Jos pohjat ovat keskeltä kohonneet, voi niitä veitsellä leikaten vähän suoristaa.
Sulata suklaa mikrossa aina välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä vähintään sen aikaa kun vaahdotat vaniljakastikkeen vaahdoksi. Voit kokeilla onko suklaa tarpeeksi jäähtynyt, kun lisäät sulaa suklaata vaahtoon pienen määrän. Jos vaahto meinaa mennä kokkareiseksi on suklaa vielä liian kuumaa, joten anna sen vielä jäähtyä hetki. Suklaan jäähdyttyä lisää se ja tuorejuusto vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Aloita kakun kasaaminen. Laita toinen pohja tarjoilualustalle alimmaiseksi ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta kakku loppu täytteellä. Jos täytettä jää yli voi sitä esimerkiksi pursottaa kakkuun koristeeksi niin kuin haluaa.
Sulata suklaa mikrossa aina välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä vähintään sen aikaa kun vaahdotat vaniljakastikkeen vaahdoksi. Voit kokeilla onko suklaa tarpeeksi jäähtynyt, kun lisäät sulaa suklaata vaahtoon pienen määrän. Jos vaahto meinaa mennä kokkareiseksi on suklaa vielä liian kuumaa, joten anna sen vielä jäähtyä hetki. Suklaan jäähdyttyä lisää se ja tuorejuusto vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Aloita kakun kasaaminen. Laita toinen pohja tarjoilualustalle alimmaiseksi ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta toinen pohja päälle ja kuorruta kakku loppu täytteellä. Jos täytettä jää yli voi sitä esimerkiksi pursottaa kakkuun koristeeksi niin kuin haluaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti