Tämä kakku oli kovassa huudossa viime vappuna, mutta itse pääsin vasta testaamaan. Ohjeen nappasin Pullahiiren leivontanurkasta ja se olikin helpompi, mitä aluksi voisi luulla ja vaikka aineksia on paljon. Kakku sopisi mielestäni myös hyvin esimerkiksi uuden vuoden juhliin koristamaan pöytää!
Popcorn-kinuskikakku
Pohja:
7½ dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1½ tl ruokasoodaa
200 g voita
2 dl kermaa
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
Kinuski:
4 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
Täyte:
300 g voita
2½ dl kinuskia
1½ vispikermaa
Päälle:
popcorneja
kinuskia
Voitele ja jauhota kolme 16-20cm saman kokoista vuokaa (aina tietysti mitä pienempi vuoka, sen paksumpi kerroksesta tulee ja niin myös korkeampi kakku). Laita uuni kuumenemaan noin 175asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Kuumenna kerma ja voi kattilassa, niin että voi sulaa kerman joukkoon. Sekoita kuivien aineiden joukkoon kerma-voiseos ja loput pohjan aineksista, niin että massasta tulee tasainen. Jaa massa voideltuihin vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 45minuuttia, tarkastele pohjien kypsyyttä loppuvaiheessa hammastikulla, niin että tikussa ei ole yhtään kakkupohjaa kun vedät sen pois. Anna valmiiden pohjien jäähtyä. Jos pohjat ovat kohonneet ja kuperia, voi niitä vähän tasaista veitsellä leikkaamalla päältä.
Laita kaikki kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna niin, että koostumus paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Täytteen valmistuksessa vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi ja lisää joukkoon lähes huoneenlämpöinen kinuski. Vatkaa ainekset vaahdoksi ja lopuksi lisää joukkoon kylmä vispikerma. Vatkaa vielä täyte tasaiseksi.
Ala kokoamaan kakkua. Laita alustalle ensimmäinen pohja, jonka päälle levitä täytettä. Tämän päälle seuraava pohja ja taas levitä täytettä. Päällimmäiseksi pohjaksi kannattaa valita tasaisin, jolloin kakun pinnasta tulee mahdollisen tasainen. Loput täytteet levitetään kakun päälle ja reunoille ohuena pintana. Tässä vaiheessa kannattaa kakku laittaa jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Lopuksi ylijäävän kinuskin voi valuttaa kakun päälle ja halutessaan vähän reunojen ylikin. Popcorneihin voi valuttaa jo ennen kakkuun laittamista, kinuskia sekaan jos haluaa. Itse nostelin popparit vain kakun päälle keoksi ja muutaman painelin reunoille. Päälle valutin vielä hiukan loppuja kinuskeja.
Kakku kannattaa nostaa jääkaappiin odottelemaan tarjoilua, mutta nostaa vähän ennen huoneenlämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti