perjantai 18. marraskuuta 2016

Pienet jauhelihapiirakat



Tämä pieni suolainen tarjottava on hyvin helppo ja nopea tehdä.
Mielestäni myös hyvin herkullisia ja hyvännäköisiä! Suuntaa antavan ohjeen löysin Maku.fi sivuilta. Itse käytin täytteenä tällä kertaa jauhelihaa, mutta periaatteessa näihin voi laittaa mitä itse haluaa. Juustoraaste, jonka tällä kertaa laitoin piirakan päälle, olisi hyvin voinut laittaa muna-kerma seokseen, jolloin päällä oleva tomaatti olisi tullut kauniisti esille!
Pienet jauhelihapiirakat

Pohja:
100 g voita
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
250 g jauhelihaa
kirsikkatomaatteja
persiljaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
mozzarella juustoraaste

+ rucolaa

Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen. Voitele kuppikakkuvuoan kolot kevyesti voilla. Yhdistä huoneenlämpöiseen voihin kananmuna ja vehnäjauhot, sekoita ainekset sekaisin ja lopuksi lisää vesi. Painele taikina vuoan koloihin, niin että niistä muodostuu pienet kupit. Laita vuoka jääkaappiin, siksi aikaa että valmistat täytteen.

Paista jauheliha ja mausta oman maun mukaan. Sekoita vispilällä kananmunat, ruokakerma, persilja ja mausteet sekaisin. Ota kupit jääkaapista ja laita pohjalle jauhelihaa, vähän yli puolenvälin. Kaada päälle muna-kerma seos ja lopuksi paina puolikas kirsikkatomaatti päällimmäiseksi. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Uunista riippuen aika voi vaihdella, joten tarkastele piiraita. Kuitenkin niin, että pohja ja täyte ehtii kypsyä. Anna piiraiden hiukan jäähtyä ennen kuin otat ne vuoasta. Reunoja voi myös hiukan avustaa puukolla irtoamaan, jos ovat tarttuneet.

Tarjoillessa päälle voi ripotella vielä rucolaa koristeeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti