Alun perin kakku piti toteuttaa porolla, mutta kaupasta missä kiiruusti ainekset kävin hakemassa, ei ollut haluamaani savustettua poroa. Niinpä päädyin hätäratkaisuna savustettuun kinkkusuikaleeseen. Taaskin täytteeksi ja leiväksi voi valita melkein mitä tahtoo ja mistä itse pitää.
Usein, jos jotain alan tekemään, haluan tehdä kaikki itse. Tässä tapauksessa kuitenkin menin lyhemmän kautta ja ostin saaristolaisleivän valmiina kaupasta. Minulta löytyy kyllä kotoa hyvä saaristolaisleipä resepti mitä olen monet kerrat tehnyt, joten voin sen jossain kohtaa jakaa myös teidän kanssa.
Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku
Pohja ja väli:
saaristolaisleipä
maitoa kostutukseen
Täyte:
600 g savustettua kinkkusuikaletta
½ prk sinappista kurkkusalaattia
purjoa
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
punasipuli
mustapippuria
6 liivatetta
Koristeeksi:
erilaisia salaatinlehtiä
erilaisia salaatinlehtiä
Leikkaa saaristolaisleivästä siivuja, joita laitat irtopohjavuoan pohjalle kakun pohjaksi. Leipää voi hieman kostuttaa maidolla, että se pehmenee.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko purjo ja punasipuli pieneksi silpuksi. Laita kippaan kinkkusuikaleet, kurkkusalaatti, tuorejuustot, sipuli, purjo ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita tai muita aineksia, jos jotain tuntuu puuttuvan. Kuumenna noin 3 rkl vettä mikrossa ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko purjo ja punasipuli pieneksi silpuksi. Laita kippaan kinkkusuikaleet, kurkkusalaatti, tuorejuustot, sipuli, purjo ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita tai muita aineksia, jos jotain tuntuu puuttuvan. Kuumenna noin 3 rkl vettä mikrossa ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kaada puolet täytteestä saaristolaisleipien päälle ja tee leivistä "toinen kerros" täytteen päälle. Kostuta taas leipiä hieman maidolla ja lisää loput täytteestä päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.
Valmiin kakun päällisen voi koristella miten haluaa. Itse ostin kaupasta montaa eri ainesta mitä päälle pistän koristeeksi, mutta kun olin saanut laitettua pelkän salaattisekoituksen, minusta se näytti niin kauniilta etten raaskinut siihen enää laittaa muuta.
Valmiin kakun päällisen voi koristella miten haluaa. Itse ostin kaupasta montaa eri ainesta mitä päälle pistän koristeeksi, mutta kun olin saanut laitettua pelkän salaattisekoituksen, minusta se näytti niin kauniilta etten raaskinut siihen enää laittaa muuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti