maanantai 28. marraskuuta 2016

Jauhelihatäytteiset letut eli krepit

Tähän ihanuuteen tutustuin vasta pari vuotta sitten, kun työkaveri valmisti meille illanistujaisiin purtavaa. Ei mennyt kauaa, kun halusin tutustuttaa ystävät samaan ja valmistin heille kreppejä. Kylkeen tsatsikia ja makunautinto on taattu! Alkuperäinen ohje on MTV:n sivuilta. Jos paistaa reilusti lettuja, voi niistä nautiskella myös jälkkärinä perinteiseen tapaan esimerkiksi kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa!

Jauhelihatäytteiset letut eli krepit

Lettutaikina:
6 dl maitoa
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
voita paistamiseen

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 pss tacomaustetta
1 prk tomaattimurskaa


Tsatsiki:
noin 400 g turkkilaista jogurttia
1/2 vihreää kurkkua
oman maun mukaan valkosipulia
1 sitruunan mehu
suolaa
pippuria


Lisäksi:
juustoraastetta



Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna sen seistä sen aikaa kun valmistat muut valmiiksi, kuitenkin noin 15-30min.


Tee tässä välissä tsatsiki valmiiksi jääkaappiin odottelemaan. Raasta kurkku ja anna sen valuttaa siivilän läpi ylimääräiset nesteet. Voit painella kurkkuraastetta hiukan, jotta nestettä valuisi ja lisätä päälle vielä suolan. Leikkaa valkosipulit pieneksi ja lisää ne jogurtin joukkoon pippurin ja sitruunamehun kanssa. Lisää lopuksi kurkkuraaste ja sekoita tasaiseksi. Nosta tsatsiki kylmään maustumaan.


Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota paistinpannulla, lisää jauheliha ja paista liha valmiiksi. Mausta tacomausteella ja lisää lopuksi tomaattimurska. Anna vähän aikaa kuplia pienellä lämmöllä.


Paista letut valmiiksi pannulla. Laita täytettä keskelle lettua, taita sitten kumpikin pää keskelle ja kiepsauta sivuilta rullaksi. Lado täytetyt letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Laita uunin keskitasolle ja paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut lettujen päälle, noin 10 minuuttia. Ota letut valmiina uunista ja tarjoile tsatsikin kanssa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti