maanantai 19. joulukuuta 2016

Rahka-omena piirakka

Rahkaa, omenaa ja vähän päälle kinuskia ja jäätelöä. 
Mahtava jälkiruoka! Ja mitä helpoin tehdä.
Rahka-omena piirakka

Pohja:
100 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 omenaa
kanelia

Vatkaa voi ja sokeri, lisää kananmuna ja jauhot. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina kevyesti pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

Sekoita tuorejuusto ja rahka yhteen. Lisää sitruuna, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Lisää vielä päällimmäiseksi omenalohkot ja ripottele pinnalle haluamasi määrä kanelia. 
 
Paista 160 asteisessa uunissa noin 50-60min. Tarkkaile piirakan pintaa ja reunoja, ettei ne pala. Ota valmis piirakka uunista ja anna jäähtyä, jotta täyte kerkeää hieman jähmettyä.

Tarjoile vaniljajäätelön ja kinuskin kanssa. Kinuskiin löytyikin ohje omena-kinuski-maljojen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti