lauantai 3. helmikuuta 2018

Mallasleipä

 Meillä on keväälle tiedossa taas perinteinen mökkireissu ja aloin jo innoissani suunnittelemaan sinne ruokia. Haluaisin tehdä pitkän kaavan mukaan fine dining illallisen tai ainakin koittaa tehdä. Joka kerta fine dining suunnitelmani on mennyt jotenkin mielestäni mönkään ulkonäkönsä suhteen. Nyt olen hakenut malliksi kuvat ja suunnitellut hyvin tarkasti miten aion ne toteuttaa, joten jos tällä kertaa kuvat päätyisivät jopa tänne teille nähtäviksi reseptien kanssa! Näitä ruokia miettiessäni ja paljon inspiraatiota hakiessani meidän uudenvuoden Ragu ravintolan kokemuksesta, mieli alkoi tehdä mallasleipää (mitä siis saa Ragussa ruokien viereen erillisellä leipälautasella muiden leipien lisäksi). Niinpä siis kaivoin Kotilieden sivuilta mallasleipä ohjeen ja laitoin taikinan nousemaan. Ja aika lähelle Ragun leipää pääsin, rapea pinta ja pehmeä sisus. Ihanaa vähän lämpimänä voin kanssa!

 

Mallasleipä

5 dl appelsiinimehua
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1½ dl hienoksi jauhettua mallasta
50 g hiivaa
1½ dl siirappia
suolaa
4-5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että taikina jää kuitenkin suht löysäksi.
Anna kohota 1,5 tuntia liinan alla.
Laita uuni kuumenemaan noin 175 asteeseen.
Voitele pitkulainen leipävuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia.
Kumoa valmis leipä vuuasta ja anna jäähtyä.
Leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti