RAKASTAN fine dining annoksia, mutta itselläni ne ei ole vielä kunnolla onnistunut tai en koskaan ole annoksiini täysin tyytyväinen. Harjoitus tekee mestarin, niinpä sitä olen yrittänyt opiskella kuvien kauta ja sommitella omia annoksiani. Tällä kertaa tein illalliseksi uunilohta ja Sitruunaruohon ohjeella maissisalsaa. Hellapoliisin sivuilta löysin yrtti-tomaattidippi ohjeen, jota nostelin lusikalla hiukan annoksen päälle. Kastike voisi annokseen olla jotain hieman sileämpää ja paksumpaa jolloin sitä olisi helpompi käyttää ja levittää lautaselle vaikka erilaisin kuvion, mutta kehitellään sitäkin ehkä myöhemmin! Aidot syötävät kukat viimeistelisivät annoksen, mutta niitä valitettavasti meidän kaupasta hyvin harvoin löytyy. Jos jollain on vinkata Porin suunnilta paikkaa mistä saisi usein kyseisiä kukkia, saa vinkata!
Uunilohi ja maissisalsa
Maissisalsa:
1 pss pakaste maissia
1 keltainen paprika
3 rkl jalapenoa
1 limen mehu
1 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 pkt kirsikkatomaatteja
savupaprikamaustetta
kurkumaa
suolaa
mustapippuria
raastettua parmesaanijuustoa
lohta
kevätsipulia
kurkkua
porkkanaa
herneenversoa
Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen.
Riippuen millainen lohipala on, leikkaa siitä noin kahden sormen levyisiä paloja.
Paista uunin keskitasolla lohi kypsäksi ja niin, että saavat vähän väriä.
Mittaa kastikkeen öljy kulhoon.
Lisää joukkoon leikattu basilika, valkosipulinkynsi, tomaatit ja mausteet.
Soseuta sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi.
Lisää lopuksi parmesaanijuusto ja soseuta vielä tasaiseksi.
Leikkaa salsan paprika ja jalapenot pieneksi kuutioksi.
Sekoita ne maissin, limen mehun ja mausteiden kanssa sekaisin.
Nosta jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
Leikkaa kevätsipuli pieneksi.
Leikkaa juustohöylällä todella ohkaisia siivuja kurkusta niin, että saat palat käärittyä rullalle koristeeksi.
Leikkaa porkkana esimerkiksi neljään osaan ja pese hyvin niin, että suurin osa kuoresta lähtee pinnasta. Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää nokare voita ja paista porkkanoihin väriä pintaan.
Kasaa lautaselle porkkanat, lohi, kastike ja maissisalsa haluamallasi tavalla.
Koristele kurkkukukilla, kevätsipulilla ja herneenversoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti