keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Makeita paahtoleipärullia

Aloin työkaverini innostaneena suunnittelemaan, jos osallistuisin vielä tänä vuonna ravintolapäivään. Olen kerran niihin osallistunut ja vaikka työmäärä on hirvittävän suuri, onhan se silti kivaa touhua. Mieleeni tuli kuva herkullisista toasteista ja niitä netistä haeskellessani tuli vastaan paahtoleivistä tehdyt makeat rullat. Ne näytti herkullisilta ja makuyhdistelmiä saa tuunattua erilaisia. Niinpä heti kotiin päästyä niitä täytyi päästä testaamaan ja herkkuahan ne olivatkin! Jotkin makuyhdistelmistä olivat todella makeita eikä rullia jaksanut paria kappaletta enempää syödä, mutta makeutta ja muuta tietysti saa vaihtelemalla täytteitä.


Makeita paahtoleipärullia

1 pss paahtoleipää
nutellaa
maustamatonta tuorejuustoa
mansikoita
vadelmia
banaania
1 kananmuna
1 dl maitoa
voita paistamiseen
sokeria
kanelia

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Kauli leipä litteämmäksi.
Voitele esimerkiksi puolet nutellalla ja puolet tuorejuustolla.
Asettele leivän alareunaan mansikan lohkoja, banaanin viipaleita tai vadelmia.
Käännä leipä rullalle niin, että täytteet jää sisään.
Kun kaikki leivät ovat käännetty, sekoita maito ja kananmuna tasaiseksi seokseksi.
Lämmitä pannu kuumaksi ja sulata nokare voita.
Kääntele rullat muna-maitoseoksessa ja paista voissa pannulla niin, että pinnasta tulee rapea ja saa hiukan väriä.
Sekoita laakealla lautasella sokeria ja kanelia sekaisin.
Kierittele rullat sokeri-kanelissa.
Anna vähän jäähtyä ja nosta tarjolle! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti