torstai 1. helmikuuta 2018

Pitsapallerot

Netissä on alkanut kiertämään todella paljon lyhyitä videoita mitä herkullisimmista naposteltavista ja ruuista. Tällä kertaa vastaan iski video missä jääpalamuotilla tehtiin pieniä pitsa suupaloja. Itse lähdin tätä testaamaan vapaapäivänäni, mutta luulen että meidän jääpalamuotti oli hommaan liian pieni eikä palat pysyneet uunissa kiinni, vaan aukeilivat liitoskohdista. Niinpä väsäsin omin käsin pieniä pallosia kahdesta pyöreästä taikina palasta. Kylkeen valkosipulista kermaviilikastiketta ja nam!
Pallerot olisivat varmasti mitä mainioin esimerkiksi juhliin syötäväksi, erilaisilla täytteillä, mutta ovat kuitenkin aika työläitä tehdä.


Pitsapallerot

Taikina:
25 g hiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl voita
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
pepperonia
cheddar juustoraastetta
paseerattua tomaattia
coca colaa
mustapippuria
suolaa
oreganoa
basilikaa

Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl aioli majoneesia
2 rkl voileipäpikkelsiä
oreganoa
mustapippuria

Lisäksi:
kananmuna
oreganoa

Lämmitä taikinan vesi kädenlämpöiseksi mikrossa ja liota siihen hiiva.
Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee kimmoisaa.
Anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi.

Kaada paseerattu tomaatti kuumalle paistinpannulle ja anna hetken aikaa kiehua.
Lisää joukkoon mustapippuri, suola, oregano, revitty basilika ja coca cola.
Anna kiehua pannulla niin että seos hiukan paksuuntuu.
Kaada kulhoon kastikkeen kermaviili ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Laita maustumaan jääkaappiin.
Leikkaa pepperonia puukolla hiukan pienemmäksi suikaleeksi.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja levitä paperin päälle pieni määrä öljyä.
Kauli kohonneesta taikinasta suht ohut levy pöydälle ja painele lasilla siitä ympyröitä.
Asettele ympyrälle keskelle hiukan pepperonia, cheddaria ja tomaattikastiketta.
Ota toinen ympyrä, sivele kananmunaa hiukan sen reunoille ja asettele täytteiden päälle.
Nipistä reunat yhteen ja sen jälkeen vielä vedä niitä pohjaan päin keskelle mihin vielä nipistä niitä kiinni. Näin syntyy pallo, missä täytteet on keskellä ja liitoskohdat ei lähde uunissa avautumaan. Nosta pallo leivinpaperin päälle uunipellille.
Kun olet kaiken taikinan ja täytteen käyttänyt, pallerot ovat uunipellillä, sivele ne vielä päältä kananmunalla ja ripottele päälle oreganoa.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, tarkastele väriä ja kypsyyttä.
Dippaile valmiita palleroita kermaviilikastikkeeseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti