perjantai 19. lokakuuta 2018

Pinaatti-feta piiraset

Siskoni oli tulossa kylään yhdeksi yöksi ja hän kasvissyöjänä toivoi minun tekevän jotain kasvispiirakkaa hänelle. Mikä oli mitä mainioin ajankohta, koska nythän moni viettää lihatonta lokakuuta. Meillä harvemmin tulee kasvisruokia syötyä, mutta suunnitelmissa on ollut monesti että niitäkin täytyisi lisätä omiin ruokatottumuksiin. Nämä piiraset löysin Valion sivuilta ja kulkevat siellä nimellä kolmen juuston pinaattipiiraat. Yksi reseptin juustoista tulee pohjan taikinaan ja antoi mielestäni hyvän lisän niihin!
 

Pinaatti-feta piiraset
 
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g ruohosipuli tuorejuustoa
 
Täyte:
1 sipuli
150 g pakastepinaattia
1 rkl sulatettua voita
150 g juustoraastetta
180 g fetajuustoa
 
Tsatsiki:
200 g kurkkua
2 dl turkkilaista jogurttia
minttua
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
 
Sekoita pohjan pehmeä voi ja vehnäjauhot + leivinjauhe vatkaimella tasaiseksi.
Sekoita nopeasti tuorejuusto sekaan.
Nosta taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota sitä kuumalla pannulla pinaatin kanssa voissa.
Kuullota niin kauan, että suurin osa pinaatista tulleesta vedestä haihtuu.
Anna jäähtyä.
Lisää täytteen juustoraaste ja feta täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Muotoile pohjasta tanko ja jaa se 12 palaan.
Painele yhdestä palasta ympyrän muotoinen litteä pohja, jonka painele muffinivuuan pohjalle ja reunoille.
Jaa täyte kuppeihin ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet hiukan väriä.
 
Raasta tsatsikin kurkku ja painele ylimääräinen neste pois.
Sekoita raaste jogurtin ja mausteiden kanssa sekaisin.
Tarjoa valmiiden piirasten kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti