perjantai 19. lokakuuta 2018

Yrttinen tomaatti-juustopiiras

Myös tämän piirakan bongasin Valion sivuilta, kun etsin siskolleni kasvispiirakoita. Itseäni viehätti ohjeessa käytetyt runsaat yrtit, joiden suuri ystävä olen. Itse lisäsin täytteeseen tulevan juuston lisäksi myös kaapista löytynyttä mozzarellaa piirakan pinnalle.
 

 
Yrttinen tomaatti-juustopiiras 
 
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
 
Täyte:
3 punasipulia
1 rkl sulatettua voita
250 g miniluumutomaatteja
tuoretta rosmariinia
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
 1 pussi texmex juustoraastetta
 
Päälle:
tuoretta rosmariinia
tuoretta basilikaa
1 pkt mozzarellaa
mustapippuria
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Yhdistä pohjan kuivat aineet.
Lisä voi ja maito, sekoita tasaiseksi.
Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa alimmalla tasolla uunissa noin 10 minuuttia.
 
Leikkaa täytteen sipulit pieneksi ja kuullota niitä voissa kuumalla pannulla.
Halkaise tomaatit kahtia ja lisää puolet niistä pannulle sipuleiden kanssa.
Lisää yrtit ja mausteet, hauduta hetki.
Jäähdytä hetken aikaa.
Lisää juustoraaste täytteen joukkoon ja lisää se esipaistetun pohjan päälle.
Lisää loput tomaatin puolikkaat täytteen päälle.
Paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut väriä.
Nosta valmis piirakka uunista ja anna hetken aikaa jäähtyä.
Revi mozzarella pallosta palasia ja nostele ne piirakan päälle.
Ripottele vielä pintaan hieman mustapippuria ja tuoreita yrttejä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti