lauantai 20. lokakuuta 2018

Snickers raakakakku

 Kyselin vähän aika sitten Instagramissa sivujeni Storyssa, että onko jotain mistä joku toivoisi minun kirjoittavan reseptin tai tekevän jostain tutusta reseptistä jotain uutta. Toivottiin "terveellistä" kakkua, minkä ainesosat löytyisivät pienemmästäkin kaupasta. Niinpä selailin erilaisia raakakakkujen ohjeita ja päädyin tähän snickersiin, josta myös varmistin että ainakin meidän pikkukylän pienimmästä kaupasta löytyivät kaikki raaka-aineet. Alkuperäinen ohje oli Palasia arjestani sivuilla.
 

Snickers raakakakku

Pohja:
2,5 dl pähkinöitä
12 pehmeää taatelia
ripaus suolaa
2 dl kookoshiutaleita 
0,5 tl vaniljajauhetta

Karamellikastike:
10 pehmeää taatelia
3 tl kookosöljyä
0,5 tl vaniljajauhetta
2 rkl suolatonta maapähkinävoita

Maapähkinätäyte:
2 tlk kookosmaitoa 
2 dl suolatonta maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi:
pähkinöitä
tummaa suklaata

Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohja tasaisesti sen päälle.
Nosta vuoka pakastimeen.

 Laita karamellikastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Ota vuoka pakastimesta ja levitä kastike tasaisesti pohjan päälle.
Nosta takaisin pakastimeen.

Lisää kookosmaidosta pelkästään valkoinen jähmettynyt osa tehosekoittimeen.
Lisää joukkoon loputkin täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi.
Ota vuoka pakkasesta ja lisää täyte tasaisesti päälimmäiseksi.
Nosta pakkaseen takaisin ja anna olla siellä yön yli.

Nosta ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Koristele pähkinöillä ja sulatetulla tummalla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti